Noul lider CNSLR Fratia, printre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 11:56
4696 citiri
Noul lider CNSLR Fratia, printre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania
Foto: Arhiva

Liviu Luca, succesorul lui Marius Petcu la sefia CNSLR Fratia este, de departe, unul dintre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania.

Averea lui nu este cunoscuta pentru ca nu este obligat sa depuna declaratie de avere. Controversat, influent si putred de bogat, lider al sindicatului Petrom, Liviu Luca (57 de ani) a reusit sa-si creeze un adevarat imperiu.

Din 1990, Luca este presedintele sindicatului Petrom. In tot acest timp, el a reusit sa atraga atentia asupra sa, legandu-si numele de mai multe scandaluri dar si de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Acum, Liviu Luca a primit mandatul colegilor de sindicat pentru a continua activitatea lui, Marius Petcu (55 de ani), aflat in arest preventiv pentru luare de mita.

Terenul pe care este construita proprietatea lui Liviu Luca este unul impresionant, scrie Adevarul.

Cele doua vile impunatoare sunt imprejmuite de un teren generos, cu verdeata, livezi si o mica ferma. In spate sunt doua cladiri de locuit, una pentru administratorul domeniului, una pentru echipele de muncitori si servitori. In fata lor, un grajd ultramodern, incalzit, cu geamuri termopan, in care tatal lui Liviu Luca a insistat sa se creasca gaini si vaci.

Marius Petcu: Am facut atata bine, nu ma asteptam sa fiu arestat

Aleile de acces sunt proiectate cu grija si dau "domeniului Luca" un aer aparte. In centrul proprietatii, in fata cladirilor familiei Luca, e un bazin cat o piscina (80 mp), pe trei niveluri, cu temperatura controlata electronic, in care Luca creste pesti exotici, de pana la 200 de euro bucata. In spate, spre drumul care se invecineaza cu proprietatea, a fost amenajat un parc, cu foisoare, care mascheaza discret un helioport. Tot pe partea aceea mai este o intrare pe domeniu.

Si la capitolul securitate, Luca sta bine. Camere de supraveghere, senzori de miscare si instalatii de iluminat, totul face ca accesul sa fie imposibil pentru nedoriti. In plus, zonele de gard sunt patrulate de peste 20 de agenti de paza de la PSV Trust Security, firma de paza a grupului PSV Company, descendenta primei firme a sindicalistilor din petrol, Petrom Service.

Liviu Luca a declarat joi pentru "Adevarul" ca vrea sa faca schimbari in CNSLR Fratia. "Acum nu sunt in tara, sunt in Austria, unde tocmai s-a schimbat presedintele OMV. Dar luni va avea loc Biroul Operativ al CNSLR Fratia. Vom discuta si despre schimbarile de imagine din cadrul organizatiei", a declarat Luca, in contextul acuzatiilor de coruptia pentru care este anchetat colegul sau Marius Petcu.

Dupa ani la rand in care a refuzat sa-si declare averea, Liviu Luca ramane ferm pe pozitii: "Nu am de ce sa depun declaratie de avere. Nu e vorba ca as avea ceva de ascuns..."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Luviu Luca sindicat, #avere Liviu Luca, #Marius Petcu succesor , #sindicat
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Stie cineva cam cum se petrec alegerile acestea de sindicat? Cine sunt cei care voteaza un nou lider? Probabil ca la conducerea CNSLR Fratia nu pot fi alesi decat oameni extrem de bogati, asa e scris in statutul federatiei sindicale?