Marica: Am fost un prost, joi imi depun mandatul

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 20:34
5083 citiri
Marica: Am fost un prost, joi imi depun mandatul

Vasile Marica, liderul Sed Lex, sustine ca joi isi va depune mandatul de onoare si spune ca "a fost un prost" pentru ca s-a lasat pacalit de conducerea Ministerului de Finante.

Liderul Sed Lex a spus ca joi isi depune demisia de onoare si ca, in urma acestui gest, Consiliul National al sindicatului va decide cand va fi organizat un congres. Acesta adauga insa ca va ramane presedinte interimar, pana cand va fi gasit un alt lider, daca demisia ii este acceptata.

"Am fost un prost ca m-am lasat pacalit. (...) Probabil ca joi imi depun mandatul si organizam congres. Consiliul National hotaraste cand convoaca congresul", a declarat Vasile Marica, la Antena 3.

Liderul sindical sustine insa ca oamenii care stau pe holuri la Ministerul de Finante sunt in continuare nemultumiti si ca vor da tonul unei alte actiuni de protest. Marica sustine ca stimulentele pe care conducerea Ministerului a anuntat ca le va acorda dupa performante nu vor fi acceptate de unii angajati.

"Chiar si Bucurestiul a transmis ca le da inapoi lui Blejnar (n. red Sorin Blejnar, presedintele ANAF) si Ialomitianu (n. red Gheorghe Ialomitianu, ministrul de Finante) sa le consume ei. Au demnitate oamenii si nu se lasa pacaliti cu un milion de lei" , a spus Marica.

Sute de angajati de la Ministerul de Finante si de la angentiile din subordine au blocat, timp de doua zile, activitatea la minister, protestand fata de eliminarea stimulentelor, odata cu venirea noului ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu. Oamenii sunt nemultumiti ca au ramas cu salarii de sub 700 de lei.

Circa 200 de salariati ai Ministerului de Finante au iesit din nou pe holurile ministerului, marti, in conditiile in care protocolul semnat cu reprezentantii Ministerului nu a fost respectat.

Dupa ce ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a anuntat ca stimulentele vor fi acordate, oamenii au plecat acasa, insa ulterior sindicalistii au anuntat ca se doreste acordarea stimulentelor numai in functie de performanta, si nu tuturor angajatilor.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...