Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Negocieri pe Codul Muncii, de doua ori pe saptamana

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 16:56
935 citiri
Negocieri pe Codul Muncii, de doua ori pe saptamana
Foto: Antena 3

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, marti, dupa ce a iesit de la negocierile pe tema noului Cod al Muncii, ca sindicatele vor avea, in anul urmator, cate doua intalniri saptamanale la Ministerul Muncii.

"Am stabilit intalniri in fiecare marti si joi, saptamanal, de la ora 10. (...) Mai putin insa in prima saptamana a lunii ianuarie, cand ne vom intalni miercuri si vineri, de la ora 12", a precizat Hossu.

Totodata, Hossu a aratat ca intalnirea de marti, de la Ministerul Muncii, a fost, de fapt, o dezbatere pe definitii.

"Nu stiu daca Guvernul nu are in vedere sa disponibizeze mai multi", a spus el.

"E o problema legata de definitia intre notiunea de fond intre angajator si patron, pentru ca se creeaza confuzii. Au fost discutate si problemele legate de definitia dialogului social si dialogului civic, pentru ca utilizarea unor notiuni ambigue duce la o serie de confuzii", a explicat liderul Cartel Alfa.

Hossu a subliniat ca, potrivit acordului cu FMI, in 2011 ar trebui disponibilizati 20.000 de bugetari, dar daca s-ar aplica reducerea naturala din sistem, care inseamna 10.000-15.000 de oameni, disponibilizarea efectiva ar fi mult mai mica.

De asemenea, el a precizat ca noul Cod al Muncii nu este esential si nu reprezinta o prioritate.

"Cele cinci legi speciale sunt esentiale. Daca se rezolva pachetele de legi, si problema de interpretare a Codului Muncii va fi mai usor de rezolvat", a adaugat Hossu.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre decizia CCR, potrivit careia legea Bugetului de stat pe anul 2011, Legea salarizarii unitare pe 2011 si Legea-cadru de salarizare sunt constitutionale, Hossu a precizat ca hotararea judecatorilor permite, in orice moment, declansarea unei "crize reale".

"CCR a avizat o chestiune care este in contradictie cu prevederile art. 53, asta inseamna ca in orice moment se poate sa constituie o stare de criza reala sau sa se justifice reducerile salarile pentru orice sector bugetar, iar aplicarea legislatiei nu este responsabila", a conchis Bogdan Hossu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bogdan Hossu Cartel Alfa, #hossu codul muncii, #hossu negocieri , #sindicat