Presedintele Blocului National Sindical: Guvernul nu respecta dialogul social. Toti politicienii se inchina la zeul ban

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 16:01
4040 citiri
Presedintele Blocului National Sindical: Guvernul nu respecta dialogul social. Toti politicienii se inchina la zeul ban
Foto: Ziare.com

Dialogul social in Romania a fost compromis si distrus, iar la ora actuala au ramas doar niste institutii de forma, fara fond, in timp ce in continuare exista un partid unic care se inchina la un singur zeu: zeul ban, sustine presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin.

"In Romania, dialogul social a fost compromis si distrus. Au ramas doar niste institutii de forma, fara fond. Iau doar ultimul Guvern, sa nu ma refer la cel precedent, dar la ultimul Guvern.

Am evaluat de cand au venit la putere, dupa ce au depus juramantul pana in prezent, undeva sub jumatate din actele normative pe care le-au elaborat, sub jumatate dintre ele au urmat traseul prevazut in lege, care ii obliga la consultarea partenerului social pe fluxul legislativ, sub jumatate.

Multe dintre ele au fost adoptate fara niciun fel de consultare a partenerilor sociali, asa cum ii obliga legea, cum ii obliga normele europene. Pur si simplu le-au aprobat ca asa au vrut ei, deci au incalcat acest mecanism al dialogului social", a declarat Dumitru Costin.

El a subliniat ca atat Constitutia Romaniei, cat si conventiile institutiilor internationale din domeniu dau dreptul lucratorilor sa se organizeze in structuri sindicale, insa, in 27 de ani, generatiile care au intrat pe piata muncii nu au privit organizarea sindicala ca pe un drept pe care sa si-l exercite.

El a subliniat insa ca, asa" huliti" cum sunt, liderii de sindicat si-au facut treaba corect, insa, din pacate, modificarile legislative si alte componente "i-au pus la colt", i-au dus in situatia in care nu isi mai pot apara oamenii.

Liderul sindical a reiterat faptul ca in ciuda tuturor titulaturilor, in Romania exista de fapt un partid unic care se inchina la un singur zeu: zeul ban.

"Eu am spus-o si stiu ca supar pe multi cu declaratia pe care am facut-o, dar pe care o repet: din pacate, in Romania de astazi, in ciuda faptului ca se intituleaza socialisti, democrati, liberal democrati, liberali, populari, in ciuda acestor titulaturi pe care si le aroga, in Romania avem in continuare un partid unic.

Am spus asta si la sfarsitul anilor '90. Partidul acesta unic, insa, astazi se inchina la un singur zeu: zeul ban. Pentru ei capitalul este supremul, lucratorii, care reprezinta pana la urma si marea masa a cetatenilor care ii voteaza, lucratorii pentru ei nu exista decat in campania electorala", a mentionat Dumitru Costin.

Conform unui comunicat al BNS, care citeaza o analiza a Organizatiei Internationale a Muncii, Romania are cel mai mare numar de incalcari ale drepturilor fundamentale, atat in practica, dar mai ales in legislatia nationala, fiind pe primul loc in Europa.

Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
După alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, în Parlamentul European se anunță un nou grup parlamentar, „Suveraniști”, iar partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, a anunțat că a...
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS. În condițiile în care Alianța...
#Dumitru Costin Guvern dialog social, #presedinte Bloc National Sindical guvern, #Dumitru Costin partid unic zeul ban , #sindicat
Comentarii
  1. Rusia amenință din nou Occidentul cu puterea ei nucleară. "Subestimarea ar putea deveni tragică şi fatală"
  2. Ce promite Trump Ucrainei dacă se așează la masa negocierilor cu Putin. Răspunsul Kremlinului
  3. Liderul celui mai mare partid de opoziție din Germania solicită discuții de pace cu Moscova
  4. Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Câți soldați au fost eliberați
  5. Mărturiile terifiante ale părinților fetiței din Timiș care a căzut în gol de pe un tobogan. "Mi s-au tăiat picioarele"
  6. Problemele industriei americane de apărare. SUA ar avea dificultăți de aprovizionare a Aliaților dacă izbucnește un conflict între China și Taiwan
  7. Scandalul iei de la Sibiu aduce beneficii României. Ce înțelegere a făcut Ministerul Culturii cu Louis Vuitton
  8. Cum și-a făcut mafia italiană baza într-un spital din Napoli. Ambulanțele distribuiau droguri, mafioții își țineau întâlnirile pe secții
  9. SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
  10. Nedumerirea unui patron român după ce a crescut salariile: "Motivația angajatului scade considerabil"/ "200-300 de lei în plus, iar atribuțiile sunt duble"