Presedintele Blocului National Sindical: Guvernul nu respecta dialogul social. Toti politicienii se inchina la zeul ban

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 16:01
4040 citiri
Presedintele Blocului National Sindical: Guvernul nu respecta dialogul social. Toti politicienii se inchina la zeul ban
Foto: Ziare.com

Dialogul social in Romania a fost compromis si distrus, iar la ora actuala au ramas doar niste institutii de forma, fara fond, in timp ce in continuare exista un partid unic care se inchina la un singur zeu: zeul ban, sustine presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin.

"In Romania, dialogul social a fost compromis si distrus. Au ramas doar niste institutii de forma, fara fond. Iau doar ultimul Guvern, sa nu ma refer la cel precedent, dar la ultimul Guvern.

Am evaluat de cand au venit la putere, dupa ce au depus juramantul pana in prezent, undeva sub jumatate din actele normative pe care le-au elaborat, sub jumatate dintre ele au urmat traseul prevazut in lege, care ii obliga la consultarea partenerului social pe fluxul legislativ, sub jumatate.

Multe dintre ele au fost adoptate fara niciun fel de consultare a partenerilor sociali, asa cum ii obliga legea, cum ii obliga normele europene. Pur si simplu le-au aprobat ca asa au vrut ei, deci au incalcat acest mecanism al dialogului social", a declarat Dumitru Costin.

El a subliniat ca atat Constitutia Romaniei, cat si conventiile institutiilor internationale din domeniu dau dreptul lucratorilor sa se organizeze in structuri sindicale, insa, in 27 de ani, generatiile care au intrat pe piata muncii nu au privit organizarea sindicala ca pe un drept pe care sa si-l exercite.

El a subliniat insa ca, asa" huliti" cum sunt, liderii de sindicat si-au facut treaba corect, insa, din pacate, modificarile legislative si alte componente "i-au pus la colt", i-au dus in situatia in care nu isi mai pot apara oamenii.

Liderul sindical a reiterat faptul ca in ciuda tuturor titulaturilor, in Romania exista de fapt un partid unic care se inchina la un singur zeu: zeul ban.

"Eu am spus-o si stiu ca supar pe multi cu declaratia pe care am facut-o, dar pe care o repet: din pacate, in Romania de astazi, in ciuda faptului ca se intituleaza socialisti, democrati, liberal democrati, liberali, populari, in ciuda acestor titulaturi pe care si le aroga, in Romania avem in continuare un partid unic.

Am spus asta si la sfarsitul anilor '90. Partidul acesta unic, insa, astazi se inchina la un singur zeu: zeul ban. Pentru ei capitalul este supremul, lucratorii, care reprezinta pana la urma si marea masa a cetatenilor care ii voteaza, lucratorii pentru ei nu exista decat in campania electorala", a mentionat Dumitru Costin.

Conform unui comunicat al BNS, care citeaza o analiza a Organizatiei Internationale a Muncii, Romania are cel mai mare numar de incalcari ale drepturilor fundamentale, atat in practica, dar mai ales in legislatia nationala, fiind pe primul loc in Europa.

Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis comisar european. "Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez"
Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis comisar european. "Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, 24 iulie, că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre o eventuală nominalizare a acestuia într-un post de comisar european. În...
Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
Întrebat miercuri seară, 24 iulie, dacă ar putea fi primul preşedinte al social-democraţilor care nu va candida la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, a afirmat, că "orice este...
#Dumitru Costin Guvern dialog social, #presedinte Bloc National Sindical guvern, #Dumitru Costin partid unic zeul ban , #sindicat
Comentarii
  1. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  2. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  3. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  4. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  5. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  6. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  7. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  8. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  9. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
  10. Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"