Protest la Oltchim R. Valcea - angajatii cer din nou demisia liderului sindical

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 11:00
1773 citiri
Protest la Oltchim R. Valcea - angajatii cer din nou demisia liderului sindical
Foto: ziarelive.ro

Peste 300 de salariati ai Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza, miercuri, din nou, in fata pavilionului administrativ al combinatului, cerand demisia liderului sindical Mihai Diculoiu, intrucat acesta nu le mai reprezinta interesele.

Oamenii scandeaza "Jos Diculoiu", "Demisia", "Vrem sa muncim", "Unitate" si cer ca liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, sa vina in mijlocul lor.

Totodata, protestatarii cer Guvernului sa asigure o privatizare transparenta, iar ei sa isi pastreze locurile de munca.

"Este un protest care il vizeaza pe acest lider de sindicat pe care nu-l mai vrem. Cerem, de asemenea, Guvernului sa asigure o privatizare transparenta, iar noi sa ne pastram locurile de munca, iar pentru aceasta vom vorbi astazi (n.r. - miercuri) cu noul manager Radu Olaru, interimar in locul domnului Constantin Roibu", a declarat un protestatar.

La randul sau, Mihai Diculoiu spune ca nu va demisiona sub presiunea "unui grup minoritar de salariati".

"Nu pot accepta o demisie sub presiune de la un grup minoritar de salariati. Am mai spus-o, o spun din nou, nu demisionez", a declarat presedintele Sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

O delegatie a protestatarilor urmeaza sa intre la discutii cu managerul interimar al combinatului Oltchim, Radu Olaru.

Luni, peste 300 de angajati ai combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au protestat, cerand demisia liderului sindical Mihai Diculoiu, dupa ce, saptamana trecuta, timp de doua zile, in 5 si 6 septembrie, au avut loc proteste similare, salariatii fiind nemultumiti ca se intarzie luarea unei decizii in privinta situatiei unitatii, dar si pentru ca nu si-au primit salariile de doua luni, ei solicitand vizita premierului Victor Ponta.

In 5 septembrie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers la Oltchim, unde a avut discutii cu conducerea societatii si cu cea a liderilor de sindicate. Liviu Pop le-a spus salariatilor care protestau in curtea combinatului ca unitatea "nu se va lichida, ci se va privatiza". Salariatii de la Oltchim i-au cerut ministrului ca reprezentanti ai angajatilor sa participe la auditul care va fi facut la combinat, solicitand "transparenta" si l-au acuzat pe liderul sindical Mihai Diculoiu ca "a participat la prabusirea Oltchim", cerand demisia acestuia.

Tot in 5 septembrie, Constantin Roibu a demisionat din functiile de director general al Oltchim, pozitie ocupata timp de 21 de ani, si de membru al Consiliului de Administratie al combinatului, ca urmare a propunerii sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului de la Oltchim, ca o conditie a asigurarii capitalului de lucru pentru functionarea instalatiilor societatii si acordarea salariilor curente catre salariatii societatii.

Impreuna cu Roibu au solicitat eliberarea din functii 15 directori si contabilul-sef, printre care directorul general adjunct productie si investitii, Nicolae Radu Olaru, si directotul general adjunct financiar, Alin Smeu. Acestia vor ramane la dispozitia companiei.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#protest oltchim ramnicu valcea, #salariati Olchim proteste , #sindicat