Se pregateste o noua reducere a salariilor din invatamant - lider sindical

Joi, 31 Martie 2011, ora 19:19
1517 citiri
Se pregateste o noua reducere a salariilor din invatamant - lider sindical
Foto: Realitatea TV

Ministerul Educatiei a propus un act normativ pentru anularea sentintelor judecatoresti castigate de profesori privind salarizarea, a declarat, joi, Liviu Pop, secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), dupa ce a parasit Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educatiei.

"In cadrul comisiei ni s-a propus un proiect de act normativ prin care se abroga deciziile judecatoresti pe care colegii nostri, cadre didactice, le-au obtinut in instanta cu reincadrarea in baza Legii 221. Firesc ca noi am refuzat acest lucru", a declarat sindicalistul pentru Realitatea Tv.

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a convocat joi dimineata Comisia de Dialog Social la care au fost invitati liderii sindicali din invatamant.

Guvernul va face sedinta speciala pentru a da salariile profesorilor (Video)

Conform liderului sindical, actul normativ prevede o reducere cu 33% a salariilor celor peste 15.000 de cadre didactice care au castigat in Instanta drepturile banesti. Practic, ministerul nu doreste aplicarea sentintelor judecatoresti.

#liviu pop salarii profesori, #salarii profesori ministerul educatiei , #sindicat
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Sa le dea instantele bani.