Sindicalistii din educatie l-au enervat pe Traian Basescu

Luni, 10 Mai 2010, ora 19:42
2414 citiri
Sindicalistii din educatie l-au enervat pe Traian Basescu
Foto: Arhiva

Masurile de redresare a economiei anuntate de Traian Basescu, printre care reducerea fondului de salarii cu 25%, sunt respinse de sindicalistii din educatie, care sustin ca pentru ei ar trebui sa se faca o exceptie.

"In contextul celor intamplate in ultimele zile, nu stiu ce ar trebui sa se intample in educatie, pentru ca am fost singurii care am tot periat sistemul. Practic, de vreo doi ani ne putem considera singurii bugetari atacati de reducerile de personal. Profesorii ar trebui sa beneficieze de un statut aparte", a declarat presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar, informeaza Realitatea TV.

In educatie, momentan nu se stie daca vor fi dati afara profesori, cati si cand se va intampla acest lucru. Ceea ce se stie cu certitudine, este ca 15.000 de posturi din invatamant trebuie sa dispara pana la data de 1 septembrie.

Pe de alta parte, acesta a dezvaluit ca la discutiile de duminica cu presedintele acesta ar fi declarat ca nu se poate schimba in prezent Guvernul, dar ca peste doua luni "mai vedem".

"Domnul Bogdan Hossu a reusit de doua-trei ori sa-l scoata din pepeni pe presedinte, care a amenintat ca se ridica si pleaca", a mai dezvaluit liderul Alma Mater.

Motivul enervarii presedintelui a fost tonul agresiv al lui Bogdan Hossu, care i-a imputat lui Traian Basescu faptul ca este si el vinovat de situatia in care se afla tara.

Sindicatele si presedintele au convenit, la negocierile de duminica, infiintarea unei structuri de criza la care vor participa Presedintia, Guvernul, sindicatele, patronatele si posibil si reprezentanti ai partidelor politice parlamentare. Structura ar urma sa analizeze masurile si solutiile alternative de redresare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#remaniere guvern, #protest sindicate, #schimbare guvern Boc , #sindicat