Sindicalistii incep protestele: Vezi calendarul manifestarilor

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 18:41
2327 citiri
Sindicalistii incep protestele: Vezi calendarul manifestarilor
Foto: Arhiva

Sezonul de toamna al protestelor fata de masurile guvernamentale incepe luni cu pichete CSDR si Cartel Alfa in toata tara, sindicalistii sperand sa aiba astfel mai mult succes decat atunci cand s-au unit pentru actiuni comune care, insa, nu s-au soldat cu vreun rezultat favorabil.

"In acest sezon grevist, am incercat sa aplicam o alta stategie, practica - intr-un stat civilizat, cu un guvern responsabil, ar trebui sa dea rezultatele scontate. Am incercat sa facem actiuni in cascada, numite actiuni perlate, si din aceasta perspectiva, fiecare confederatie, dar toate corelate la un loc, si-a stabilit graficul propriu de actiuni, in functie de revendicarile generale ale tuturor, dar si dupa cele specifice", a declarat, la Realitatea TV, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

Nemultumirile sindicalistilor sunt legate, in principal, de legislatia muncii si de politica salariala a Guvernului.

Marti, protestele vor continua cu pichete organizate de BNS si Cartel Alfa, iar pentru miercuri, 22 septembrie, CNSLR Fratia anunta un mars si un miting in Piata Victoriei din Capitala, la care ar urma sa participe circa 20.000 de bugetari.

In 23 septembrie vor avea loc pichete ale federatiilor din educatie si sanatate afiliate la Cartel Alfa, dupa care, la 24 septembrie, va fi randul federatiilor din sectorul economic, politie si penitenciare. In 27 septembrie sunt programate pichete ale sindicalistilor din administratie si chimie, iar la 28 septembrie ar urma sa aiba loc un mars de protest in Bucuresti, cu participarea sindicalistilor BSN si CNSLR Fratia.

O alta actiune de protest este programata in 5 octombrie, in fata Palatului Cotroceni, potrivit presedintelui executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Cei de la "Spiru Haret" au mai anuntat ca sindicalistii vor si sa trimita o delegatie la Bruxelles, cu scopul de "a prezenta modul in care decurge dialogul social in Romania".

"Noi speram ca aceste proteste in cascada sa ii determine pe guvernanti sa ajunga la decizii firesti fata de salariatii din invatamant, si nu numai", spune presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

In 19 mai, la cel mai mare miting sindical din ultimii ani, circa 30.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei fata de masurile anti-criza ale Executivului. Actiunea a fost organizata de principalele confederatii nationale (CNSLR Fratia, Meridian, Cartel Alfa, BNS si CSDR), insa urmarea a fost exact contrariul celor dorite de sindicalisti: guvernul si-a pus in practica planul ce includea, printre altele, reducerea salariilor bugetare cu 25%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#proteste sindicate 2010, #mitinguri sindicate 2010 , #sindicat