Sindicalistii, la negocieri cu Vladescu, Boc si Seitan

Joi, 20 Mai 2010, ora 14:05
3352 citiri
Sindicalistii, la negocieri cu Vladescu, Boc si Seitan

Sindicalistii se intalnesc joi la ora 14.00 cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la sediul Ministerului Finantelor.

Update 13:30: Si premierul Emil Boc a anuntat ca va participa la intalnirea cu sindicalistii de la Ministerul Finantelor, potrivit unui comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Update 14:00: Si ministrul Muncii, Mihai Seitan, a venit la intalnire.

Tot in cursul zilei de joi, liderii sindicali au anuntat ca se vor reuni ca sa stabileasca calendarul protestelor pentru urmatoarea perioada, anunta Antena 3.

Si PSD s-a intalnit joi cu liderii sindicali si le-au inmanat un material cu solutii alternative si au stabilit ca se vor intalni din nou in cursul zilei de vineri.

Ce spun sindicalistii?

La intrarea la intalnirea cu Sebastian Vladescu, Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical, a declarat ca nu crede ca se va schimba ceva si ca au venit mai mult din politete la aceasta intalnire.

"Vine premierul? Azi (n. red. joi)? Aici? La Finante? Avem premier? Ma surprinde sa isi asume un asemenea risc", a fost reactia lui Costin cand a auzit ca la intalnire va participa si premierul Emil Boc.

Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa, a declarat ca momentan nu stie daca vor iesi in strada pe 31 mai, ci asteapta sa vada daca se imbunatateste scrisoarea de intentie. Hossu a mentionat ca, in cazul in care Guvernul isi asuma scrisoarea actuala de intentie, vor iesi mult mai repede in strada, poate chiar in sase-sapte zile.

La mitingul de miercuri, sindicalistii au anuntat ca vor intra pe data de 31 mai in greva generala daca Guvernul isi mentine decizia de a aplica micsorari de salarii si pensii cu 25% respectiv 15%.

Aproximativ 50.000 de oameni (conform organizatorilor) sau 30.000 (potrivit Jandarmeriei) au participat, miercuri, in Piata Victoriei din Bucuresti, la una dintre cele mai mari actiuni sindicale organizate in Romania, dupa Revolutie.

Zeci de mii de oameni au protestat la Guvern: "Nu scapa unul!"

Marile confederatii sindicale, care reprezinta doua milioane de angajati, au promis ca miercuri Piata Victoriei va fi neincapatoare si s-au tinut de cuvant. La protest, in afara organizatiilor sindicale, au participat si bucuresteni neafiliati la sindicate, dar si studenti.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Sebastian Vladescu intalnire sindicalisti, #intalnire negociere sindicalisti , #sindicat