Ziare.com

Sindicatele, nemultumite de plafonarea salariilor profesorilor, cer demisia lui Boc

Joi, 31 Martie 2011, ora 22:29

   

Sindicatele, nemultumite de plafonarea salariilor profesorilor, cer demisia lui Boc
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) considera ca intentia Guvernului de a plafona salariile personalului didactic este o incalcare grava a drepturilor pe care profesorii le-au castigat in instanta si cer demisia premierului Emil Boc si a ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

"Prin aceasta hotarare, Guvernul demonstreaza inca o data ca Romania nu este un stat de drept, iar nerespectarea justitiei anuleaza rolul acesteia. La nivelul federatiei noastre sunt 7.000 de hotarari judecatoresti irevocabile pentru reincadrare potrivit Legii 221/2008 si peste 50.000 de procese pe rol. Nerecunoasterea acestor reincadrari pe posturi si a majorarilor salariale obtinute prin hotarari irevocabile reprezinta o nerespectare a rolului pe care il are un cadru didactic in formarea copiilor, cei care reprezinta viitorul acestei natiuni", a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea plafonarii salariilor profesorilor

Cei de la FSLI mai spun ca se vor adresa forurilor internationale pentru a li se face dreptate in acest caz.

"Le reamintim membrilor Guvernului faptul ca presedintele Traian Basescu a declarat ca hotararile judecatoresti irevocabile se pun in aplicare. Daca revenirea economiei romanesti inseamna noi taieri de salarii, inseamna ca totul este o minciuna, iar Romania este in plina recesiune", a mai spus presedintele FSLI.

Premierul Emil Boc a anuntat ca guvernul a discutat joi in prima lectura actul normativ privind salarizarea din educatie, in virtutea deciziilor instantelor care au dat dreptul la majorarea cu 50% a salariilor, precizand ca proiectul va fi trimis Consiliul Economic si Social (CES) si abia apoi se va decide forma de promovare.

"Am discutat problema salarizarii din educatie, astazi Romania nu isi poate permite sa plateasca majorarea salariilor profesorilor cu 50%. In consecinta, in momentul de fata, in Romania, datorita practicilor judiciare neuniforme, exista profesori cu salarii majorate cu 50% si unii cu salarii nemajorate cu 50%", a spus Boc, dand exemplul situatiei din Botosani si Suceava.

Premierul a insistat ca bugetul nu poate suporta onorarea acestor mariri. "Este nevoie de un act normativ, l-am discutat astazi in prima lectura, va fi in avizare la CES saptamana viitoare. Dupa avizul CES, vom lua decizia de promovare a acestuia in Parlament, in unele din formele prevazute de Constitutie", a afirmat Boc, care nu a exclus angajarea raspunderii, dar a accentuat ca decizia va fi luata de Executiv ulterior avizelor.

Emil Boc a mai spus ca efortul bugetar pentru 2011, necesar eventualei aplicari a majorarii de 50% a salariilor din educatie, s-ar ridica la 500 de milioane de euro, adaugand ca o decizie privind modul de promovare a actului normativ care sa plafoneze salariile va fi luata dupa primirea avizelor.

Sursa: rNews

Articol citit de 1821 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

POPORUL este NEMULTUMIT cu introducerea DICTATUREI SECURISTE INTERLOPE

Urmeaza MDEICII ??
Aceasta PLAFONARE este CRIMA ORGANIZATA.....cu acte normative...
Avem GENOCID , SCLAVIE , DICTATURA - urmeaza CRIMA ORGANIZATA cu acte normative...

NU -" DEMISIA" - ARESTAREA in REGIM de URGENTA a tot cabinetului COALITIEI INTERLOPE SECURISTE....

 

'vecine' bati campii cu 'succesurile' stii tu cui.

Imi zici si mie care sunt criteriile de performanta in invatamant ? Ai ghicit ma refer la profesori .
....
Contribuabilul nu plateste elevul.

Ha ha! Bun venit la noua ordine corporato-fascista mondiala !! Singura solutie

la fascismul mondial al catorva sute de indivizi/corporatii care conduc lumea este SINDICATUL GLOBAL.

Ce se intampla acum in Romania nu este deloc unic si nici izolat, ci se intampla in intreaga lume "civilizata".

De exemplu in statul Wisconsin - SUA guvernatorul republican A ABOLIT DREPTUL DE NEGOCIERE SINDICALISTA A SALARIATILOR BUGETARI - profesori samd.

In tot acest timp Wal Street - bancherii lumii au primit "salvari" de trilioane de la bugetul federal, deci ei au creat balonul care s-a spart si tot ei au impus ca platitorul de rand de taxe sa-i salveze.

Daca vi se pare incredibil - tocmai ati invatat o LECTIE DE CAPITALISM DE STIL FASCIST - profiturile sunt intotdeauna privatizate iar toate costurile sunt socializate.

Intre timp 80% din capacitatea mondiala de productie de bunuri de larg consum se face in China cu munca de sclav la 1 cent/ora si fara concedii sau alte drepturi precum dreptul de a forma sindicat sa negociezi.

basile, basile, creier portcaliu...

Inainte de a veni voi la putere, pe plaiurile mioritice circula o vorba: unde-i lege, nu-i tocmeala. E, uite ca voi pe linga ca ati pus economia la pamant, pe linga ca ati dus populatia la sapa de lemn, pe linga ca ati furat intr-un an cit altii intr-un secol, ati anulat si ideea de lege in romania. Ti-as aminti ca legea 221 a fost votata, promulgata, publicata in MO, decie lege. Si legea aia nu face referire la nici un criteriu de performata atat de drag tie. Si daca tot suntem la criterii de performanta, ma intreb care criterii sunt satisfacute de guvernul asta de continua sa-si bata joc de tara si nu este demis imadiat?

Nu li se iau drepturile din urma

Ceea ce se fac ca nu vad onor sindicalistii este ca un drept retroactiv intr-adevar nu poate fi luat inapoi.

Insa un guvern oricand poate sa modifice o lege care sa limiteze salariile viitoare.

Ma mir numai ca vine asa de tarziu. Putea veni un an in urma si statul nu ar mai fi trebuit sa plateasca atatea drepturi in urma.

Cu alte cuvinte, daca au castigat in instanta un drept pe baza unei legi trecute, statul va trebui sa plateasca diferenta. In clipa cand statul modifica legea, atunci nu mai dreptul la nici un beneficiu suplimentar.

 

@ california_george

As fi deacord , dar ce ai uitat iti spun eu :
mergi si citeste art.20 al Constitutiei , apoi vezi legea nr. 74/1999 , nu mai spun de legea nr. 30/1994 s-au de art. 1 al Constitutiei.

Poate iti mai amintesti ca in 94 era mare BUCURIE pe POPORUL ROMA ca am intrat in C.E. - nu trebuie sa fim numai scriptic si faptic...

PAGUBA FINANCIARA nu este prin plata drepturilor salariale....
In ROMANIA nu este PLATITA MUNCA.....mai avem o ora si devenim SCLAVI cu act normativ....

Iar drepturile o sa li se de-a din urma si nu numai ....daca tot te uiti in Constitutie citeste si art.44 ....

Salut- Noroc. !.

Cereti ce vreti, va da intanta .

 

Nu mai cob

instanta va avea grija de viu dupa ce va vom arunca la gunoi prin vot. Adica ziua in care romania va redeveni stat de drept.

erata

instanta va avea grija de voi

AVEM FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF MULTI BANI LA BUGETTTTTTTTTTTTT FFFFFFF MULTI BANI AVEM ACOLO VREAU SA NE DATI TOTI BANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII FFFFFFFFFFFFFFFFF MULTI SUNT ACOLO SI VARUJAN O ZIA ASA CA SUNT FFFFFFFFFFFFFF MULTI SI CA N

SI NU NU-I NICI UN FEL DE CRIZA SUNT FFF MULTI BANI ACOLO SI II VREAU SI EUUUUUUUUUUUUUUUU

 

:(((((((((((((((((((((((((((((:((((((((((((((((((((((((((((((((((((:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

boc ne minteeeeeeeeeeeeeeeee boc minte cu nerusinare.
avem multi bani acolo la buget avem fffgffffff multi bani asa a spus si varujan ca avem fffffffffffff multi bani si ca boc ne minte ca suntem in criza si fara bani :)). aqvem acolo plin de bani au adunat astia in 2 ani cat altii intr-o suta si vreau sa ne dati banii si nu mai vreau sa fiu mintita. vreau sa stiu de ce tineti banii acolo. VREAU SA STIU DACA EU NU STIU ASTA EYU VREAU BANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SI II VREAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU SI

 

VREAU SA NE DATI BANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SI BANII DE LA FMI PE TOTI II VREAUUUUUUUUUUUUUU NI SE CUVIN VREAU BANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

................................

 

pai daca statul Roman nu poate suporta aceste salarii majorate,

Este normal si corect ca acestea sa fie plafonate in limita suportabilitatii contribuabilului.Ce atita discutie ? In Austria un profesor nu are salariul mai mare de 1500 de euro,iar pentru Romania un salariu de 250 de euro este foarte, foarte BUN !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor