Sindicatele raman pe pozitie: voteaza doar o scrisoare modificata catre FMI

Luni, 17 Mai 2010, ora 11:45

   

Sindicatele raman pe pozitie: voteaza doar o scrisoare modificata catre FMI
Liderii sindicali au declarat luni ca raman pe aceeasi pozitie ca si saptamana trecuta in legatura cu masurile de austeritate prevazute in scrisoarea catre FMI - o vor vota doar in cazul in care se vor face anumite modificari.

"Azi (luni - n.red.) in mod exceptional ne intoarcem ca sa dam o ultima sansa dialogului social din Romania. Desi sunt prezentate doar cele doua variante impusa de FMI si de Guvern, noi noi consideram ca exista o a treia.

Am propus o modificare a elementelor din scrisoarea de intentie care ar putea sa constitutie a treia cale de supraietuire", a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Liderul sindical sustine ca situatia este complexa, de aceea ei anunta ca vor refuza scrisoarea initiala si vor incerca sa promoveze propria lor varianta.

"Ne bazam pe buna credinta a unor organizatii patronale si daca premierul si ministerul de Finante vor veni cu un mesaj de intelegere am putea avea o sansa. In acest moment am doua optiuni: prima de a refuza integral sau a vota pentru o scrisoare cu modificari. Daca nu am suficiente voturi o sa ma retrag din aceste structuri de dialog fiscal", a mai precizat Petcu.Hossu anunta mitingul de miercuri

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, i-a anuntat pe bucuresteni ca miercuri, 19 mai, este stabilit un miting in piata Victoriei pentru sustinerea revendicarilor lor.

"Revendicarile sunt legate de problematica scrisorii de intentie inaintata catre FMI si care de fapt transfera intreaga situatie de criza catre cele mai afectate paturi fara a se face reforma statului.

Faptul ca se cere reducerea pensiilor, salariilor, ajutorului de somaj, alocatiilor, dar in acelasi timp bugetul de stat si cheltuielile administrative nu sunt reduse arata ca Guvernul nu isi asuma responsabilitatea", a mai declarat acesta.

Bogdan Hossu acuza ca nu s-au redus numarul secretarilor de stat si numarul directorilor, iar asta arata de fapt ca Guvernul vrea sa transfere solutia de criza catre paturile defavorizate.

"Este inacceptabil asa ceva. Mitingul de miercuri va avea loc indiferent de rezultatul de azi (luni - n.red.)", a mai spus Hossu.

Drepturile angajatilor si accidentele de munca

Presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania, Iacob Baciu, a declarat luni ca problemele care sunt discutate la sedinta CES nu sunt in concordanta cu legislatia si Constitutia Romaniei.

"In momentul de fata se discuta reducerea unor drepturi ale cetatenilor. Statul trebuie sa asigure un trai decent populatiei Romaniei. Tot statul trebuie sa asigure tot ce inseamna asistenta social. Miscarea sindicala a avut o pozitie transanta cele mai multe cheltuieli sociale.

Multe dintre ele au fost acolo unde au avut loc accidente de munca, pentru ca inspectia conditiilor de munca sta degeaba. Nu face o analiza concreta pentru povara pe care statul trebuie sa o duca. Numai anul trecut au fost 1.500 de accidente mortale si in urma lor au ramas vaduve, copii orfani care beneficiaza de ajutoare", a mai declarat liderul sindical.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3250 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
"NE BAZAM PE BUNA CREDINTA A UNOR PATRONATE"
DAR CE, PATRONII SUNT PROSTI SA AMANE SCRISOAREA SI SA RISTE INTRODUCEREA TAXARII PROGRESIVE? CAND E VORBA DE CASCAVAL, BUNA CREDINTA NU SE MAI ARATA LA FATZA...
badea_cartan
rank 5
ar fi multe de spus ...
... printre care si faptul ca nu se schimba regulile de joc in timpul jocului; de ex;, e o p rost ie sa se mareasca varsta de pensionare pentru cei aflati deja in campul muncii, mai ales cand nici tinerii nu gasesc de lucru!

daca tot ii dau cu "egalite, fraternite", sa faca pensia si salariul minim din romania, egale cu alea din franta!

desteapta-te, romane!
nihil sine deo!
CUCA_MACAII
rank 5
bine dar...
Si daca aceste solutii din scrisore o sa afecteze si patronatele?
Cum se stimuleaza consumul?
O solutie mai era si imprumutul de la populatie.
Furios
rank 1
Bai, perdantilor, pe unde erati, nene, cand guvernantii vindeau Romania ?
Luati si cititi, lab.a.giilor. Ati tacut, cand Roman, in cardasie cu Geonel, Nastase, Basel si alti pozati din acest articol faceau tranzactiile pentru vanzarea tarii. Ce orbanul meu mai faceti acum ? O laie !

http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/Doi-ani-de-la-Peres-307.html

Luati si vedeti-va nemernicia, ona.nistilor. Exista raspunsuri ?
parerea
rank 5
PROPUNETI SI DICUTATI IN SALA, NU PE STRAZI, "DESTEPTILOR"!
Abia asteptam sa vedem ce "compormis" vor gasi fratiile lupilor, patronale si sindicale, in dauna Romaniei si a acarului Paun? Daca tot sunteti "tari" in oualele, sa vedem cum ii lasati in continuare pe politruci sa ne distruga vietile prin legi neconstitutionale? Sa va vedem cum veti cere Presedintelui Statului sa faca toate demersurile pentru intarirea LEGII, JUSTITIEI si ORDINII in Romania?! Se aude la sindicate, patronate si institutiile de control si reglementare ale Statului? La domnul Blaga si Vladescu se aude?
so_what
rank 1
o singura data
liderii sindicali ar trebui sa fie responsabili si sa realizeze ca ACUM NU MAI SUNT ALTE SOLUTII si in loc sa instige oamenii la violenta sa ii conviga ca aceasta este singura posibilitate de a iesi din criza!
parerea
rank 5
DRAGULUI SO,
Tu le ceri sa se sinucida? Ce se face Hossu sau Ion Popescu fara burtile si gusile din dotare, construite in 20 de ani de participari in "n" consilii de administratie, pe bani publici?! Cum o sa se lase aceste inventii "democratice", fara obiectul muncii: manipularea sarantocilor care-i ingrasa din banii lor?! Le fuge presul de sub picioare, colega! Si ei stiu asta!
soranna87
rank 5
LIderii sindicali isi mentin pozitia!!!
Acesti oameni ar trebui sa realizeze ca aceste masuri nu sunt placute , agreate, dorite de nimeni, insa sunt niste masuri necesare, urgente, de nevoie!!! In loc sa sustina ca sunt cele mai proaste sa taca sau sa vina cu idei mai bune!!! Daca nu se va produce un haos in tara, pentru ca ii instiga pe oameni (pe cei care nu gandesc) sa iasa in tara sa protesteze!!!
anonymus
rank 1
manipulare d-lor... manipulare d-nelor...manipulare baaaaaaaaaaaa...
gasiti o ascunzatoare pentru bani furati...
scoateti populatia pe strada ...nu muncesc...nu produc...consuma... ai treceti la pierderi ...e criza mondiala baaaaaa...
gasiti metode...scoateti partidele...pensionari... femeile...studenti...
aduceti minerii...
radiati toate societatile private ..
gasiti sa mai imprumutati niste bani...
bb_oana
rank 2
Rusinica
Trageti de bani facand cea mai mare prostie! Scoateti oamenii in strada! La ce salarii aveti ar trebui sa stati in banca voastra si sa acceptati ca acestea sunt masurile pentru a salva tara, dar voua nu va pasa de binele tarii.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor