Sindicatele TESA din sanatate se pregatesc de greva

Marti, 29 Iunie 2010, ora 22:13
1505 citiri

Consiliul National al Federatiei TESA se va intruni in regim de urgenta pentru declansarea grevei generale in sistemul sanitar, in urma intentiei Ministerului Sanatatii, exprimata printr-un comunicat de presa, de a disponibilza personal TESA din sanatate.

Federatia TESA din Sanatate respinge decizia Ministerului Sanatatii referitoare la reducerile de personal TESA din sistemul sanitar, pe care o considera o forma de discriminare folosita de actuala conducere a ministerului, sustine un Comunicat de presa al acestei federatii sindicale.

"Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-un stil specific actualului Guvern, a facut intr-un comunicat de presa afirmatii ce nu au nicio legatura cu starea de fapt din spitalele romanesti.

Afirmatii de genul 'personal administrativ umflat', 'structura bogata', sunt total neavenite in conditiile in care salariatii din sistemul bugetar vor fi afectati de reducerile salariale de 25 la suta si reprezinta afirmatii cu tenta discriminatorie", precizeaza Comunicatul de presa al Federatiei TESA din sanatate.

Conform comunicatului, ministrul face, printre altele, afirmatia ca noul normativ de personal, in urma caruia "vor fi restructurate peste 3.100 de persoane din categoria TESA", va ajuta spitalele sa se incadreze in limita bugetara de 70 la suta cheltuieli de personal.

Nimic mai fals, sustin sindicalistii. Ei ii reamintesc ministrului ca salariile personalului TESA sunt foarte mici, rareori depasind 1.000 de lei/luna, iar aceasta reducere de personal ar insemna o reducere a cheltuielilor de personal ale spitalelor cu procente situate intre 1 la suta si 2 la suta.

Sindicalistii ii reproseaza sanatatii afirmatia ca personalul TESA 'nu realizeaza servicii pentru pacienti'.

"Domnule ministru, spun sindicalistii, intreg personalul dintr-o unitate sanitara realizeaza servicii pentru pacienti, pentru ca un medic nu poate opera fara ca sistemul electric al unitatii sa functioneze, fara apa curenta, fara a-si lua salariul sau fara ca juristul sa apere interesele unitatii in relatiile cu tertii", se explica in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#sindicate TESA sanatate, #greva TESA, #greva sanatate , #sindicat