Vezi cat castiga cei mai vocali lideri sindicali din Politie

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 15:55
6384 citiri
Vezi cat castiga cei mai vocali lideri sindicali din Politie
Foto: Gandul

Scandalul declansat in aceasta saptamana de reducerea normei de hrana a politistilor pe luna iunie i-a permis ministrului de Interne, Traian Igas, sa aduca in atentie un subiect delicat: castigurile impresionante ale liderilor de sindicat din politie.

"Invit liderii de sindicat la decenta, pentru ca dezinformeaza. Astept si eu ca orice cetatean, cu nerabdare, acele liste si declaratii de avere ale liderilor de sindicat. Pentru ca cei care azi le plang de mila politistilor, care intr-adevar depun eforturi foarte mari pentru asigurarea linistii si sigurantei cetateanului, au de foarte multe ori venituri si de zece ori mai mult decat acestia", declara joi ministrul de Interne in cadrul unei conferinte de presa.

Igas: Liderii sindicali dezinformeaza si creeaza panica

Cand spunea ca asteapta, Traian Igas se referea la obligativitatea tuturor liderilor de sindicat de a-si actualiza declaratiile de avere pana pe 15 iunie. Intr-un interviu acordat vineri pentru Evenimentul Zilei, ministrul a punctat inca o data aceasta idee: "Sindicatele, inainte sa faca politica la televizor, sa incerce sa aiba un dialog cu membrii lor. Ei au ajuns mai mult vedete de TV ale Opozitiei, nu reprezentanti sindicali si au salarii de peste 4.000 de euro si masini de lux".

In asteptarea noilor declaratii de avere, jurnalistii de la Curentul au consultat ultimele declaratii de avere ale celor mai vocali lideri sindicali din Politie si au descoperit ca acestia castiga zeci de milioane de lei vechi pe luna.

Presedintele sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, comisarul Marin Gruia, detine, conform ultimei declaratii de avere semnata pe 29 octombrie 2010, o vila in Bragadiru, de 200 mp, si un apartament in Bucuresti care in perioada 2009 - iunie 2010 i-a adus un venit declarat de 6.100 de euro.

Marin Gruia a declarat ca venituri obtinute, in ultimul an fiscal incheiat (adica in 2009) in calitate de presedinte de sindicat, 100.060 de lei, adica 8.338 de lei lunar (83,3 milioane de lei vechi), de patru ori mai mult decat sotia lui care este avocat.

La randul sau, secretarul general al SNPPC, Toader Paraschiv, detine, printre altele, o vila in Bucuresti, de 248 mp si 3/8 dintr-un apartament situat tot in Bucuresti, doua terenuri in comuna Corbii Mari, doua autoturisme, un Volkswagen Sharan si un Opel Zafira, alaturi de doua rulote, plus bijuterii de 15.000 de euro.

Conform declaratiei sale de avere, Paraschiv a avut un venit salarial declarat de 95.000 de lei, adica de aproximativ 8.000 de lei lunar (80 milioane de lei vechi).

In schimb, vicepresedintele Pro Lex Florin Vilnei a castigat aproximativ 3.800 de lei lunar, ultimul venit anual declarat fiind de 44.983 de lei.

In plus, conform declaratiei de avere, sotia lui Florin Vilnei este consilier juridic tot la Federatia Pro Lex, calitate in care a castigat 5.544 de lei in anul fiscal 2009.

Citește și:
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Un proiect de lege care modifică modalitatea în care sunt aleși primarii și parlamentarii a fost depus în Parlament. Inițiatiatorii susțin că în România legea le permite prădătorilor...
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că vineri, 7 octombrie, a ajuns în gara închiriată din Motru primul tren cu cărbune. ”Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune...
Comentarii
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
Dragi concetateti autori ai acestui articol: NU VA ESTE SCARBA DE VOI CAND SCRIETI ASTFEL DE ARTICOLE SCOATE DIN CONTEXT? DE CE NU SCRIETI SI DESPRE SALARIILE DE MERIT ALE LIDERILOR DIN M.A.I. ...IN TIMP CE AVEM POLITIA TANARA TOTAL NEGLIJATA ????????
Poza adevar
adevar
rank 1
CATRE POLITICIENII DIN PDL,APROPOS DE LIDERI DE SINDICAT,CEI CARE DE CIRCA DOI ANI FAC FRONT COMUN CU OPOZITIA,