Revolutionar gasit spanzurat la Brasov

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 17:08
2711 citiri
Revolutionar gasit spanzurat la Brasov

Fostul vicepresedinte al Asociatiei "Brasov Decembrie 1989", Nicolae Samson, a fost gasit spanzurat, vineri dimineata, in ziua cand trebuia sa se prezinte la Parchet pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de invinuit intr-un dosar de fals si inselaciune privind certificate de revolutionar.

Nicolae Samson a fost unul din oamenii de incredere ai lui Dorin Lazar Maior, presedintele Asociatiei "Brasov Decembrie 1989", dar in ultima vreme se retrasese in linia a doua a organizatiei revolutionarilor brasoveni.

Procurorul Monica Munteanu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, a confirmat ca Samson fusese citat sa se prezinte la Parchet vineri la ora 9.00, urmand sa i se aduca la cunostinta faptul ca este invinuit de fals in inscrisuri oficiale si complicitate la inselaciune, in dosarul in care procurorii brasoveni ancheteaza o serie de revolutionari care ar fi falsificat documente pentru a obtine calitatea de revolutionar.

Procurorul a precizat ca una din locatiile perchezitionate pe data de 28 septembrie, cand mascatii si procurorii au descins si la sediul Asociatiei "Brasov Decembrie 1989", din Piata Sfatului, a fost chiar locuinta lui Nicolae Samson.

Samson a fost gasit spanzurat, vineri dimineata, intr-o hala dezafectata aflata langa Discoteca Hacienda din Brasov, la intrarea in cartierul Valea Cetatii. Decesul fostului presedinte al Asociatiei "Brasov Decembrie 1989", a fost confirmat si de purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, care a spus ca barbatul a fost gasit spanzurat de un stalp din hala dezafectata.

"Politistii s-au deplasat imediat la fata locului, unde au identificat cadavrul unui brasovean de 57 ani, spanzurat de un stalp de sustinere din hala. Cadavrul, care nu prezenta urme vizibile de violenta pe cap, trunchi si membre, cu exceptia santului de spanzurare din jurul gitului, a fost transportat la Serviciul Judetean de Medicina Legala Brasov in vederea efectuarii necropsiei, iar cercetarile sunt continuate de politisti pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs evenimentul", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

Presedintele Asociatiei "Brasov Decembrie 1989", Dorin Lazar Maior, nu a dorit sa comenteze foarte mult gestul colegului sau din asociatie, spunand doar ca in ultima vreme asupra lui Samson se faceau presiuni mari, acesta cedand psihic.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...