Un politist ii cere lui Ponta sa fie eutanasiat - de ce recurge la un asemenea gest

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 08:15
2518 citiri
Un politist ii cere lui Ponta sa fie eutanasiat - de ce recurge la un asemenea gest

Un politist din Cluj Napoca i-a cerut premierului Victor Ponta, intr-un memoriu, sa fie eutanasiat de Ziua Nationala. Sever Legian spune ca isi doreste sa moara pentru ca s-a saturat sa isi caute dreptatea prin tribunale.

Lupta sa in justitie are la baza un incident din 2009, atunci cand un sirian l-a taiat pe mana, in timp ce agentul incerca sa aplaneze un conflict. Politistul a fost extrem de uimit in momentul in care a vazut ca superiorii sai nu au luat nicio masura impotriva sirianului. Mai mult, barbatul sustine ca seful sau de la acea vreme chiar ar fi incercat sa musamalizeze cazul, scrie Adevarul. In 2011, politistul a intrat si in greva foamei pentru a i se face dreptate.

"Prin prezentul memoriu va solicit sa-mi aprobati EUTANASIEREA in data de 01.12.2013, de Ziua Nationala a Romaniei, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, unde sa aiba posibilitatea sa vada toti clujenii unde ajunge un politist care si-a facut datoria punandu-si viata in pericol pentru a salva viata unui om.

Persoanele care vor vedea acel eveniment isi vor da seama ca traiesc intr-o tara in care nu mai ai voie nici macar sa-ti faci datoria la seviciu, deoarece ulterior poti fi pedepsit de sefi, iar acestia nu vor fi gasiti vinovati niciodata deoarece in tara noastra nu mai functioneaza nici o institutie a statului. Timp de 4 - 5 ani nimeni nu mi-a facut dreptate, nu s-a luat nicio masura impotriva celor vinovati, desi catre Ministerul Afacerilor Interne am facut mai multe memorii, dar raspunsul a fost intotdeauna acelasi: nu este nimeni vinovat", a scris politistul clujean Sever Legian in memoriul trimis prim-ministrului Victor Ponta.

Fost angajat al Nokia si Mechel cere sa fie eutanasiat (Video)

Potrivit barbatului, dupa numeroase memorii trimise la IGPR, MAI si DNA, Politia Romana i-a dat dreptate si a considerat ca vina ii apartine fostului sef, care acum este pensionar.

"Raspunsul de la IGPR il scot vinovat pe fostul meu sef, care acum e pensionat. Dar ce se intampla cu cei care au facut in mod direct abuzuri asupra mea, cum ar fi psiholoaga si medicul de la noi. (...) Au inceput sa ma trimita la evaluari psihologice din sase in sase luni. Desi au constatat ca sunt sanatos la cap, mi-au luat dreptul de a purta arma. Nici baston nu am avut voie sa port", s-a plans Sever Legian.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...