Masinile SMURD vor transmite LIVE de la interventii. Unde functioneaza aplicatia

Vineri, 06 Martie 2020, ora 16:21
2901 citiri
Masinile SMURD vor transmite LIVE de la interventii. Unde functioneaza aplicatia
Foto: Arhiva Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a instalat o aplicatie de videoconferinta pe tabletele care sunt in dotarea masinilor de interventie ale SMURD. Aplicatia permite transmiterea de imagini video de la fata locului catre dispecerat, respectiv medicul coordonator, in scopul evaluarii cat mai corecte si mai rapide a situatiei de la fata locului.

Solutia tehnica proiectata si implementata de STS asigura totodata si securizarea datelor, se arata intr-un comunicat de presa transmis, vineri, de institutie.

Proiectul este unul pilot, pe aproximativ 300 de tablete pentru masinile de interventie SMURD din zonele Bucuresti-Ilfov, Bihor, Iasi, Mures si Timis, urmand sa fie extins la nivel national.

In final, STS va implementa aplicatia de videoconferinta pe aproximativ 5.000 de tablete.

Conform sursei citate, aplicatia functioneaza in regim live, nefiind stocate inregistrari in Sistemul 112, si doar in zonele in care retelele publice de comunicatii mobile au capacitati de trafic corespunzatoare.

"Practic, masinile de interventie SMURD din cele cinci zone cuprinse in proiectul pilot sunt dotate cu o astfel de tableta. In momentul in care echipajul ajunge la caz, completeaza fisa direct pe tableta, apoi o transmite catre unitatea de primiri urgente.

In functie de natura cazului, la solicitarea medicului coordonator, echipajul poate transmite in timp real informatii de la fata locului catre dispecerat, prin intermediul aplicatiei instalate de STS pe tablete", scrie in comunicat.

STS va asigura, totodata, derularea sesiunilor de instruire a utilizatorilor finali ai Sistemului de Comunicatii Video, respectiv personalul din echipele agentiilor specializate de interventie medicala.

O prima instruire a personalului medical din cadrul SMURD care va utiliza aplicatia a avut loc in 28 februarie si s-a realizat in sistem de videoconferinta, STS punand la dispozitie comunicatiile video intre sediul central al institutiei si dispeceratele integrate ale proiectului pilot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aplicatie STS live dispecerat , #SMURD