Raed Arafat vrea ca pana la sfarsitul anului toate judetele sa aiba SMURD

Vineri, 13 Mai 2011, ora 14:32
1706 citiri
Raed Arafat vrea ca pana la sfarsitul anului toate judetele sa aiba SMURD
Foto: Romania Libera

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, vineri, cu ocazia aniversarii a trei ani de la infiintarea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Bucuresti, ca unul dintre scopurile propuse pana la sfarsitul anului este acela sa nu mai existe niciun judet care sa nu aiba o unitate proprie a SMURD.

"Sunt sase judete care nu au SMURD deloc, exista personal pregatit, dar nu exista tehnica. Prin achitiile ce vor fi facute prin Ministerul Sanatatii vom putea acoperi si aceste judete. Avem in plan o dotare continua, exista un plan pe patru ani la Ministerul Sanatatii de achizitii de echipamente. In acest an cel putin o suta de de echipaje SMURD vor aparea in tara", a spus Raed Arafat.

El a adaugat ca prin acest serviciu Romania intra in normalitate, lucratorii SMURD de aici nefiind cu nimic deosebiti de cei ai serviciului similar din Paris, indeplinind acelasi tip de operatiuni.

Raed Arafat a mai spus ca pe plan national SMURD efectueaza aproximativ 10-12% din interventiile de urgenta, procentul fiind in crestere. In vederea eficientizarii interventiilor, Arafat a precizat ca exista o licitatie in desfasurare pentru achizitionarea a sase elicoptere de interventie.

Subsecretarul de stat a vorbit si despre sistemul integrat de comanda a interventiilor, unde dispecerul de la ambulanta si cel de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) "vor sta impreuna si vor dispecera impreuna".

Despre necesitatea infiintarii unui centru unic de comanda a vorbit si prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

"Centrul unic de comanda din Bucuresti este tot mai necesar si cred ca nu suporta amanare. In orice moment dificil trebuie sa avem la dispozitie un centru nervos din care actiunile trebui sa fie coordonate si concentrate", a afirmat, vineri, Mihai Atanasoaei.

La evenimentul de la SMURD au mai participat inspectorul general al IGSU, col. Marcel-Sorin Lucaciu, inspectorul sef al ISU Bucuresti "Dealul Spirii", col. dr. ing. Stelian Dudus, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), gen. lt. ing. Marcel Opris, medicul coordonator al SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, si o serie de invitati de la serviciul similar din Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Raed Arafat SMURD, #achizitii echipamente interventii , #SMURD