Ziare.com

SMURD Hunedoara, un sistem bolnav din vina primarilor

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:40

   

SMURD Hunedoara, un sistem bolnav din vina primarilor
Criza bate si la usile spitalelor, iar cei mai afectati au ajuns sa fie, pentru inceput paramedicii SMURD. Oamenii au intrat din 1 iunie in somaj tehnic si, pe rand, toti angajatii acestui sistem vor sta acasa.

Asta in conditiile in care sistemul sanitar si asa subred, va fi pus si mai rau in dificultate. Cei de la SMURD spun, insa, ca de vina sunt primariile care nu au platit la timp salariile si care acum se plang de criza.

Primii care stau acasa sunt paramedicii din Uricani - Lupeni, iar de luna viitoare va veni randul altor doua module SMURD sa-si trimita paramedicii in somaj tehnic, situatia urmand sa continue pana in septembrie.

"Vor intra pe rand in somaj tehnic toti paramedicii pana in luna septembrie. Insa daca apare un caz exceptional vor fi prezenti. Pentru ca nu s-a dat decat 15 la suta din buget preferam somaj tehnic deoarece salariul este si asa redus. Urgentele vor fi preluate de cei care nu sunt in somaj tehnic", declara Ileana Sandor, asistent sef SMURD Valea Jiului.

Consiliile locale din judetul Hunedoara au acumulat o datorie de 771.000 de lei la plata contributiilor pentru finantarea SMURD. Cele mai mari restante apartin Consiliului Local Lupeni, care are de achitat peste 300.000 de lei catre SMURD. Pe de alta parte, cu plata la zi sunt administratiile locale din Deva, Hunedoara, Petrosani, mai multe comune, dar si Consiliul Judetean Hunedoara.

Anul trecut, paramedicii SMURD au fost solicitati sa intervina in aproape 4.700 de cazuri, cu 86 la suta mai mult fata de 2008. Cele mai multe interventii au avut loc in zonele Deva, Hunedoara, Petrosani si Vulcan.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1088 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor