25 de ani de inchisoare pentru soferii in stare de ebrietate - propunere

Luni, 21 Mai 2012, ora 23:02

   

25 de ani de inchisoare pentru soferii in stare de ebrietate - propunere
Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativa care prevede pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc in stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor si produc un accident rutier soldat cu victime.

Pedeapsa este asemanatoare cu cea pentru savarsirea infractiunii de omor cu premeditare, transmite Romania TV.

Initiatorul, deputatul independent Tudor Ciuhodaru, propune pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a persoanelor cu alcoolemie in sange de peste 0,80 g/l sau a celor aflate sub influenta stupefiantelor. Deputatul cere aceeasi pedeapsa pentru cei care nu au permis de conducere, circula pe drumurile publice si produc accidente grave.

Ciuhodaru arata, in expunerea de motive, ca "aceasta masura este necesara intrucat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice este de natura sa puna in pericol viata si integritatea fizica a altor persoane, atat in calitate de participanti la trafic, cat si pietoni".

In opinia lui Ciuhodaru, "a te urca la volan in stare de ebrietate, aflat sub efectul substantelor stupediante sau fara permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivaleaza cu savarsirea infractiunii de omor cu premeditare".Proiectul, adoptat in forma initiatorului, va fi transmis pentru dezbatere la Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3094 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
barabula
rank 5
ba esti nebun?
si cine sa-i pazeasca?
Nonpolitikon
rank 5
Dacă beţivi' şi inconştienţi' trebuie pedepsiţi astfel, cum ar trebu
i sanctionati tăietori' de frunze care fac să treacă astfel de "minuni" prin Parlament? Oare, si-or fi luat doctoratele in criminologie la "Universitatea Copy/Paste", de vor pedepse mai mari pentru intentia indirectă, decat pentru intentia directă?
titiloasca
rank 1
fff bine.
sunt deacord.eu sunt si sofer si pieton.ca sofer nu-mi permit sa ma urc nici macar cu o lingurita de alcool la volan.asemenea legi si pentru alti infractori,se stiu ei.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor