Adoptarea noului Cod Rutier, amanata - surse

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 15:44
2851 citiri
Adoptarea noului Cod Rutier, amanata - surse

Adoptarea, prin ordonanta de urgenta, a noului Cod Rutier, a fost amanata, miercuri.

Ministrii participanti la sedinta de Guvern au decis sa discute actul legislativ la urmatoarea sedinta, anunta Mediafax, citand surse politice.

La inceputul sedintei, premierul Victor Ponta a subliniat ca este de acord cu o parte dintre prevederile noului Cod.

"Inca o data sustin principiul de baza al Codului Rutier: cat mai multa siguranta si toleranta zero fata de cei care se urca la volan dupa ce au baut alcool si nu patesc niciodata nimic", a spus Ponta.

Ministrul de Interne Radu Stroe, care anuntase cu o zi inainte ca proiectul va fi adoptat un Guvern, a subliniat, la randul sau, ca au fost consultate asociatiile profesionale si cele ale soferilor amatori, adaugand ca banii din amenzi se vor duce direct la autoritatile locale, in niciun caz nu ajung la buget, asa cum a scris presa.

"Nu se strange niciun leu din amenzile rutiere la buget, toti banii se duc la autoritatile locale", a spus ministrul.

Marul discordiei

Proiectul noului Cod Rutier a starnit, in ultimele zile, dezbateri politice aprinse si a provocat chiar noi tensiuni intre PSD si PNL.

In timp ce liberalii, prin vocea ministrului Radu Stroe, au sustinut adoptarea modificarilor prin ordonanta de urgenta, PSD-ul sustine dezbatere parlamentara, deci lege.

Noile reguli de circulatie au starnit in ultimele saptamani critici vehemente din partea opiniei publice, din cauza amenzilor foarte mari, aceste fiind ulterior micsorate.

Noul Cod Rutier - noi biruri pentru a umple bugetul (Opinii)

Daca in prima varianta a noului Cod Rutier amenda maxima ajungea la 16.000 de lei, dupa modificare suma maxima este de 9.600 de lei.

Se mai prevedea initial ca un sofer poate ramane fara permis auto timp de cinci ani daca a provocat un accident grav. Ulterior, perioada de suspendare s-a redus la doi ani.

Citeste si:
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...
UDMR, mărul discordiei în coaliția de guvernare. Care sunt șansele ca problemele din teritoriu să se răsfrângă la nivel național
UDMR, mărul discordiei în coaliția de guvernare. Care sunt șansele ca problemele din teritoriu să se răsfrângă la nivel național
Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a fost învestită de Parlament în noiembrie 2021, iar de atunci nu au existat tensiuni și conflicte majore care să zdruncine guvernul Ciucă. Totuși, se...