VIDEO Cursa spre moarte a soferului impuscat de politisti. Imagini filmate chiar din masina trimisa in urmarire

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 16:38
9357 citiri
VIDEO Cursa spre moarte a soferului impuscat de politisti. Imagini filmate chiar din masina trimisa in urmarire
Avariile suferite de masina politiei implicate in urmarire/Ziarul de Iasi

Un sofer din Popricani, judetul Iasi, care a fost urmarit de catre politisti cu focuri de arma joi, 17 decembrie, a fost impuscat de oamenii legii, iar apoi masina a intrat intr-un sant. Acesta a fost grav ranit si in ciuda manevrelor de resuscitare a decedat.

Urmarirea soferului a fost inregistrata de politisti cu o camera de bord, inregistrarea cursei fiind publicata de Ziarul de Iasi.

Soferul declarat mort avea 35 de ani si domicilia in localitatea ieseana Popricani. Initial, politistii au incercat sa-l opreasca, suspectand ca este baut. Barbatul a acrosat autospeciala Politiei si si-a continuat drumul spre judetul Botosani. Intre Popricani si comuna Copalau, judetul Botosani, acolo unde a fost impuscat, este o distanta de aproximativ 80 de kilometri. Masina pe care o conducea era inmatriculata in Belgia.

Politia a revenit cu precizari despre eveniment: "In zona satului Cotu, comuna Copalau din judetul Botosani, soferul a intrat in plin in alte trei masini ale Politiei. In total, politistii au tras 17 focuri de arma in timpul urmaririi, iar la filtrul din satul Cotu unul dintre gloantele politistilor l-a nimerit pe sofer".

Masina Politiei implicata in urmarire

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Botosani, un echipaj de politie de pe raza orasului botosanean Flamanzi a fost sesizat de politisti din cadrul IPJ Iasi despre faptul ca se afla in urmarirea unui autoturism, al carui conducator auto nu a oprit la semnalele acestora.

"Trei echipaje de politie aflate in teren, pe raza orasului Flamanzi, au incercat interceptarea autoturismului in trafic, insa conducatorul auto a intentionat sa intre in coliziume cu autospecialele, impactul fiind evitat in ultima clipa de catre politisti. S-a procedat la urmarirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment in plan vertical si ulterior inspre pneurile autoturismului", se arata in comunicatul IPJ Botosani.

Sursa citata mentioneaza ca in urma executarii focurilor de arma, conducatorul auto a fost ranit, iar autoturismul a parasit partea carosabila intrand intr-un sant, de marginea drumului.

"S-a procedat la urmarirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment in plan vertical si ulterior inspre pneurile autoturismului. Ca urmare a executarii focurilor de arma, conducatorul auto a fost ranit, iar autoturismul a parasit partea carosabila intrand intr-un sant, de marginea drumului", a precizat Politia Botosani.

17 cartuse dintr-o arma Beretta au fost trase in timpul urmaririi. Ambulanta sosita la locul incidentului a incercat sa-l resusciteze pe sofer, un barbat in varsta de 35 de ani. In cele din urma, paramedicii au fost nevoiti sa constate decesul.

UPDATE VIDEO Un sofer a fost impuscat mortal dupa ce a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor. Agentii au urmarit masina si au tras initial spre roti

Piata vinului din Romania va scadea in 2020 cu 5,5%, la 1,7 miliarde de lei. Alba ocupa primul loc in clasamentul judetelor producatoare de vin

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
#urmarire sofer politisti Constanta, #Botosani, #sofer Iasi alcoolemie record, #Politia Romana , #soferi
Comentarii
Poza bagatorudesama
bagatorudesama
rank 5
Un cocalar a fost impuscat de alti cocalari.