Gata cu masinile ridicate intr-un sector din Bucuresti

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 18:48
4814 citiri
Gata cu masinile ridicate intr-un sector din Bucuresti

Masinile parcate neregulamentar in Sectorul 6 nu vor mai putea fi ridicate, a decis Tribunalul Bucuresti, care a anulat procedura in baza careia autoritatile locale faceau acest lucru.

Astfel, judecatorii le-au dat dreptate reclamantilor, iar hotararea instantei, care este prima de acest fel, are efect general, nu doar intre parti, informeaza Avocatnet, citand un comunicat al avocatilor de la Piperea si Asociatii, reprezentantii cetatenilor care au dat administratia in judecata.

Totusi, decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, ci poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Plangerea a fost formulata de catre doi reclamanti impotriva Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 Bucuresti si Consiliului Local al Sectorului 6 Bucuresti.

Magistratii au stabilit anularea Anexei 2 a Hotararii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 4/2010, respectiv "Regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitarea in spatii amenajate si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti".

In plus, judecatorii au anulat dispozitia de ridicare emisa de Politia Sectorului 6 si au obligat Directia sa le restituie celor doi reclamanti suma de 677 de lei.

Avocatul Gheorghe Piperea a mentionat ca "hingherii" de masini nu mai au de acum baza legala pentru a ridica autoturismele parcate in locuri nepermise din Sectorul 6.

"Pana in prezent, SCA Piperea si Asociatii a obtinut multiple hotarari judecatoresti favorabile avand ca efect restituirea sumelor achitate cu titlu de 'taxa' de soferii prejudiciati de abuzurile 'hingherilor' de masini, insa aceasta reprezinta prima hotarare prin care se obtine anularea procedurii de ridicare, transport si eliberare a vehiculelor cu efect general si nu doar intre partile litigante", potrivit comunicatului avocatilor.

Astfel, singura sanctiune pe care o mai pot aplica autoritatile locale soferilor care parcheaza neregulamentar este amenda, conform dispozitiilor Codului Rutier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#masini ridicare Sector 6, #ridicari masini Sector 6 , #soferi