Ziare.com

Noi reguli pentru cei care vor sa obtina permisul de conducere

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 18:58

   

Noi reguli pentru cei care vor sa obtina permisul de conducere
Modificarile din Codul Rutier care vizeaza obtinerea permisului de conducere au intrat in vigoare, dupa ce au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial.

Noile reglementari, citate de Digi 24, sunt cuprinse intr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne si prevad ca examinarea candidatilor se va face de catre serviciul public comunitar in a carui raza de competenta domiciliaza acestia.

Modificari in Codul Rutier: vezi ce se schimba

Astfel, potrivit documentului citat, se considera ca acesti candidati au domiciliul sau resedinta in Romania daca:

"-locuiesc in mod obisnuit cel putin 185 de zile intr-un an calendaristic la o adresa sau la adrese din Romania datorita unor legaturi personale si profesionale ori datorita unor legaturi personale care releva legaturi stranse cu adresa sau adresele din Romania, daca persoanele nu au legaturi profesionale;

- revin periodic la o adresa din Romania datorita unor legaturi personale cu adresa respectiva, desi locuiesc alternativ in locuri diferite, situate in doua sau mai multe state membre ale Uniunii Europene ori ale Spatiului Economic European ori in Confederatia Elvetiana, deoarece legaturile lor profesionale sunt intr-un loc diferit de cel al legaturilor personale;

- locuiesc in mod obisnuit la o adresa din Romania datorita legaturilor personale cu adresa respectiva, desi locuiesc temporar si in alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European ori in Confederatia Elvetiana pentru indeplinirea unei activitati sau misiuni cu durata determinata".

Schimbari la Codul Rutier - amenzi mai mari, permise ridicate mai greu (Video)

In ceea ce priveste persoanele aflate la studii in tara noastra, acestea vor fi examinate de catre serviciul public pe a carui raza de competenta locuieste candidatul respectiv.

Inainte de intrarea in vigoare a noilor reglementari, candidatul era examinat de serviciul public in ca carui raza de se afla institutia de invatamant.

Exceptate de la aceste dispozitii vor fi persoanele care vor dori sa obtina permise de conducere pentru categoriile Tr (tractoare agricole/forestiere), Tb (troleibuz) sau Tv (tramvai) si cei cu dizabilitati fizice vor fi exceptati de la aceste dispozitii.

Examinarea acestor candidati se va face de catre serviciul public in a carui raza de competenta teritoriala se afla scoala de soferi unde au facut cursurile de pregatire teoretica si practica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11835 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Halucinant!

Dupa controlul la utere pentru schimbarea permisului militia romana mai inventeaza alte aberatii!
Cine e inteligentul curia ii fata mintea la "ministerul" la melitia romana?
Nu e suficient sa fii roman ca sa aplici o lege romana deja debila?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor