Sofer din Bihor arestat, dupa ce le-a prezentat politistilor permisul fratelui sau mort

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 19:09
3193 citiri
Sofer din Bihor arestat, dupa ce le-a prezentat politistilor permisul fratelui sau mort
Politia Romana/ Facebook

Un sofer in varsta de 46 ani din comuna Chislaz, judetul Bihor, a ajuns in arest preventiv pentru 30 de zile dupa ce a fost prins conducand fara permis. Nu doar ca barbatul este recidivist, fiind condamnat pentru mai multe infractiuni rutiere, dar acesta a incercat sa se legitimeze cu permisul fratelui sau.

Acesta a fost oprit de agentii rutieri in apropierea localitatii bihorene Salard si a ajuns in arestul Politiei, dupa ce s-a prezentat in fata politistilor cu numele fratelui sau mort si le-a aratat permisul de conducere al acestuia, scrie publicatia locala Bihoreanul.ro.

Incidentul s-a petrecut in cursul zilei de duminica, pe DN 19E, intre Biharia si Salard, unde barbatul, Viorel Sebastian Iuhas, circula la volanul unui Volkswagen si a fost filmat de politistii din Biharia depasind pe linie continua.

Rugat sa-si prezinte actele de identitate, Iuhas a pretins ca are la el doar permisul de conducere emis de autoritatile din Marea Britanie si certificatul de nastere.

Numai ca barbatul nu semana cu fotografia din permis, iar verificandu-i documentele in baza de date, politistii au descoperit ca apartin de fapt unei persoane decedate din 2018, nimeni altul decat fratele soferului.

Desi prins cu minciuna, Iuhas a continuat sa nege, sustinand ca el este persoana din documente si ca nu are niciun frate mort, insa pentru ca dovezile indicau cu totul altceva, a fost condus la sediul Postului de Politie Biharia. Aici, dupa verificarile facute, agentii de Politie i-au stabilit cu exactitate identitatea, descoperind astfel si motivul pentru care barbatul se incapatana sa minta: nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule si, in plus, era recidivist, avand mai multe condamnari pentru infractiuni rutiere.

Ca atare, Viorel Sebastian Iuhas a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de conducere a unui autovehicul fara permis si fals privind identitatea, iar luni a fost prezentat la Judecatoria Oradea, unde s-a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Masura mai poate fi contestata la Tribunalul Bihor.

Replica taioasa a psihiatrului Gabriel Diaconu, dupa ce doctorita Pop a spus ca vaccinul anti-Covid provoaca leucemie: "Minte. Spune ineptii"

Revolta pe Facebook a mai multor timisoreni dupa ce Catedrala Mitropolitana a fost pictata fara crucile de pe turle

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Adjunctul ministrului rus al Apărării ar fi fost arestat pentru trădare. Prietenul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, ”lucrat” de Serviciile secrete ucrainene
Adjunctul ministrului rus al Apărării ar fi fost arestat pentru trădare. Prietenul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, ”lucrat” de Serviciile secrete ucrainene
Publicația rusă „Povești importante” susține, citând două surse apropiate de Serviciul Federal Rus (FSB) că adevăratul motiv al arestării adjunctului ministrului rus al apărării,...
#Politia Romana, #Bihor, #arestare, #sofer fara permis, #eveniment , #soferi