Spionaj economic in Romania: Suspectul rus nu poate parasi Bucurestiul, dar n-a fost retinut

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 17:05
2136 citiri
Spionaj economic in Romania: Suspectul rus nu poate parasi Bucurestiul, dar n-a fost retinut

Partea rusa a fost informata in legatura cu situatia cetateanului suspectat de spionaj, care are interdictia de a parasi Bucurestiul, dar nu s-a dispus retinerea lui, a precizat MAE.

"Ca urmare a informatiilor primite de la DIICOT, MAE a transmis partii ruse clarificarile necesare despre situatia unui cetatean al Federatiei Ruse impotriva caruia s-a dispus, de catre autoritatile romane competente, masura interdictiei de a parasi localitatea, respectiv municipiul Bucuresti. De asemenea, MAE a aratat, conform acelorasi informatii de la DIICOT, ca nicio alta masura preventiva (cum ar fi retinerea) nu a fost dispusa pana in prezent impotriva cetateanului rus", se arata in raspunsul MAE.

Ambasada Federatiei Ruse in Romania a cerut pentru a doua oara autoritatilor romane informatii oficiale in legatura cu relatarile privind arestarea unui cetatean rus suspectat de spionaj economic, a anuntat marti reprezentanta diplomatica ruseasca din Bucuresti, potrivit publicatiei Vocea Rusiei.

Ambasada Rusiei a cerut din nou informatii despre rusul suspectat de spionaj

"Ambasada Federatiei Ruse in Romania a trimis pe 26 octombrie o nota la MAE roman, insa nu am fost informati oficial in acest caz. Ne ingrijoreaza informatiile cu privire la ingradirea drepturilor cetateanului rus, in conditiile in care Ambasada nu stie nimic. Am trimis inca o nota la MAE al Romaniei, in care cerem sa ni se indice numele rusului, motivele retinerii lui, de asemenea, sa se asigure accesul consular la el in conformitate cu dreptul international", preciza marti Ambasada Rusiei.

Un cetatean rus, O.M., in varsta de 42 de ani a fost prins, in data 19 octombrie, pe Aeroportul International Henri Coanda, in timp ce incerca sa paraseasca teritoriul Romaniei avand asupra sa documente si harti geologice, emise de autoritati ale statului roman, continand informatii si date clasificate privitoare la zacamintele de cupru si metale rare aferente exploatarilor MOLDOVA NOUA si SUVOROV.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...