60 de medici de la Spitalul Floreasca au plecat in strainatate

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 16:08

   

60 de medici de la Spitalul Floreasca au plecat in strainatate
Spitalul de Urgenta Floreasca are un deficit semnificativ de medici specialisti in anestezie, terapie intensiva, imagistica si dializa, dupa ce peste 60 de doctori au plecat, in acest an, in strainatate, pentru salarii mai mari, a declarat directorul spitalului, dr. Mircea Beuran.

"Cea mai mare problema este in sectiile de Anestezie si Terapie Intensiva, unde, acum, numarul medicilor este de doua ori mai mic decat acum trei ani. Sunt in jur de 30 de medici, care nu fac fata numarului mare de operatii, de pacienti care trebuie ingrijiti, desi lucreaza zi si noapte", a mai spus Beuran.

Potrivit managerului Spitalului Floreasca, posturile ramase libere sunt blocate, potrivit legii, si nu pot fi ocupate decat in conditii de exceptie.

"Deocamdata, nu putem debloca posturile, iar numarul medicilor care pleaca din tara este in continua crestere. Numai in acest spital, in ultimii 10 ani, au plecat sute de doctori, din cauza salariilor mici", a mai spus Mircea Beuran.

Potrivit Legii salarizarii unice, coeficientii maximi din grila ai medicilor primari au fost majorati la 5,25, de la 5,1 salarii minime, in timp ce coeficientul maxim al managerului de spital a ramas la 6,8 salarii minime in sistemul bugetar.O asistenta medicala cu studii superioare va castiga, la fel ca si in vechea varianta a proiectului Legii unitare, intre 1,5 si 3,3 salarii minime, iar un medic stagiar, 1,9 salarii minime.
Sursa: rNews

Articol citit de 3078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
:(
rank 1
:(
daca viata oamenilor nu are prioritate atunci totul e clar. romanii de rand au ajuns masa de manevra si carne de tun.
UM.0215
rank 1
planul ANTIHRISTLUI
la fel ca si planul COMUNIST-ATEU primii au trimis toata elita romaneasca in inchisoare , iar cei noi destrama sistemul ca apoi sa le gaseasca ceva mai bun pt altii...
Masoneria si ANTIHRISTUL
viitor fugar
rank 1
doctorii anestezisti -reanimatori mari necunoscuti si neglijati ai sanatatii romanesti
Situatia in sectiile de anestezie-terapie intensiva din tara este dramatica, dramatica si nu glumeste nimeni. Este dramatica in lume si vorbim aici inclusiv de USA. In Romania vorbim de Spitalele mari publice de urgenta multidisciplinare, nu de spitalase si nici acolo nu este perimis sa fie doar un doctor anestezist-reanimator! Sectiile ATI inseamna serviciu de urgenta multidisciplinara specializata, si sunt turnatoria unui spital, unde se baga toti bolnavi gravi indiferent de diagnostic. Nu ai sectie ATI organizata, spitalul poate fi considerat sanatoriu!Avem maxim 1150 de doctori in toata tara!!!!. Maximum! responsabilitatea este enorma, pe specialitate si munca nenormata.Un doctor anestezist roman munceste intr-o zi cat colegi lui din UE intr-o sapatamana unde exista personal mediu, asistenti specializati si lucreaza minim 2 doctori pe sala si 2 asistenti in toate spitalele cu munca continua. In Romania avem acum asistenti cu studii superioare(??) care sunt tot la fel pregatiti dar au o diploma.Este valabil pentru toate specialitatile chirurgicale adica in zone in care ai nevoie de tehnicieni-asistenti pe disciplina medicala. Ei vin generalisti si atat stiu sa faca. Nu ai personal pregatit doctorul, munceste dublu ca trebuie sa controleze si fiecare miscare a personalului din subordine! In garda e unul singur !!! si sunt spitale in care fac 10 garzi pe luna. Concediile se iau cu maxim 2 sapatami si cei care raman muncesc triplu, peste program , cat trebuie. Culmea este ca acesti doctori primesc acasa nomninalizat indiferent de varsta adrese de chemare, sa munceasca in UE si in capitale europene cu salarizare cu net precizat, fara garzi care tripleaza salariul!! cine mai ramane in Romania si de ce!
giv
rank 5
Pai ce vreti sa faca?
Pacat ca ne pleaca profesionistii. Cunosc o doamna Doctor care a preferat sa fie asistenta medicala in Franta decat medic de familie in Romania. Iata beneficiile numirilor politice la carma institutiilor.
o viata ca o idee
rank 1
George Litarczek. doctorul pionier al anesteziei moderne romanesti
In martie 1952 s-a efectuat prima anestezie generala "moderna" in Romania! Pionierul anesteziei romanesti este profesorul doctor George Litarczek. O valoare a medicinii romanesti, cunoscut in lume dar un mare necunoscut in Romania. Toata spuma politica comunista internata la Elias a primit anestezie de la acest doctor profesor dar a ramas un mare necunoscut! A dat generatii de anestezisti-reanimatori pentru tot mapamondul in toate timpurile.Pe vremea lui Ceusescu din 30 de rezidenti de specialitate 15 plecau. Traieste undeva intr-un bloc turn in 2 camere in Bucuresti si munceste ca sa isi duca existanta la limita decentei, de pensionar doctor al epocii comuniste si post comuniste.In Romania mai aveti ultimele genaratii de doctori anestezisti pregatiti de domnia sa( 100 de doctori)! Nici un presedinte si nici Basescu care a impartit mari titluri de noblete in dreapta si in stanga, de eroi nationali, nu a stiut si nu stie ca doctorul pionier al Anesteziei-Terapiei Intensive moderne romanesti, un model uman care a salvat zeci de mii de vieti la propriu, si a dat valori in anestezia mondiala, traieste undeva intr-un bloc turn din Bucuresti si munceste inca ca si pensionar sa-si castige existenta!
acdc
rank 1
salariu de bugetar
pai se compara stresul de la urgente cu munca de profesor. cum e posibil ca un prof universitar sa si ia norme duble sau triple sa faca 30-40 mii euro pe an, iar medicii din romania sa plece din cauza salariilor mici. cum e posibil ca o tara cu romania care se imprumuta 10 miliarde de euro pe an, ca sa sustina imprumuturile in valuta si indirect pe imobiliari, nu poate sa si tina doctorii.?
xxxl
rank 1
profesorii de azi si de maine
Depinde ce profesori si depinde ce urgente si in ce loc. Daca e vorba de urgente primire atunci e vorba de triaj si circulatia bolnavilor acolo unde le este locul. Responsabilitatile reale pleaca odata cu bolnavul! Urgenta este stresanta ca asa a aranjat-o politica lui Arafat. Si unghia incarnata vine la urgenta cu salvarea cu sirena. Urgenta este un loc unde fiecare vine ca sare peste medicul de familie ca nu are chef si ca nu are asigurare de sanatate. Culmea ca toti acetia cer fel de fel de analize si tot ala are gura mai mare!Exista si azi profesori care muncesc cot la cot dar aceste lucru l-am vazut doar acolo unde scrie bloc operator. la restul sunt plimbaricile si cabinetele private 5-10 la numar!
Cocosila
rank 1
De ce oare?
Nu am auzit de magistrati ca ar fi plecat sa-si castige paiinea in alta tara ...
bun simt
rank 1
din pacate ai dreptate
si nici de profesori universitari nu am auzit....sau articole publicate in alte tari....
Dr. Ciomu
rank 1
Spaga
5,25 salarii minime(salariu)si 15 salarii minime(spaga).
takulik
rank 1
Daca conduce incompetenta si politicul?!
Pai, daca directorul spitalului e Mircea Beuran - cel care a plagiat(deci a comis un furt intelectual), cum sa nu plece doctorii adevarati care chiar au ceva in cap si nu se pot afirma in Romania?!
Daca directorii si toti sefii sunt numiti numai politic cum sa nu plece specialistii adevarati?!
In Statele Unite va fi nevoie de personal medical mult timp de acum incolo.
Idan
rank 1
Voua celor care santeti medici pe banii altora
Pentru toti cei care au facut scoala pe banii lor sant liberi sa plece.Insa cei care au studiat pe bani publici la fel pot sa plece insa dupa ce platesc inapoi tot ce sa cheltuit cu ei ca studenti.Faceti acest lucru LEGE si sa vedeti cati vor mai pleca.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor