Anestezia, de vina pentru problemele de la CFR 2?

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 19:53
3289 citiri
Anestezia, de vina pentru problemele de la CFR 2?
Foto: Arhiva

Problemele de la Spitalul CFR 2 ar putea fi provocate nu din cauza operatiilor in sine, ci din cauza anesteziei, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Desi au fost demisi mai multi directori si au fost inchise sectia de ginecologie si blocul operator, bacteria care a infectat mai multe paciente, printre care si solista Amelia Antoniu Games, de la Teatrul de Operata "Ion Dacian", ar putea proveni de la seringa cu care a fost facuta anestezia, au declarat sursele mentionate pentru Antena 3.

Potrivit surselor, in urma analizelor, s-a gasit bacteria Burkholderia Cepacia, care apare si in serul folosit la anesteziile din cazurile femeilor infectate.

La spitalul CFR2 s-au schimbat cearceafurile doar cand a venit ministrul Sanatatii

Cel mai probabil, atat in cazul sopranei, cat si in cel al unei alte paciente, Alice Roxana Preda, ambele operate pe data de 19 aprilie, a fost folosita aceeasi seringa, si nu seringi de unica folosinta, asa cum ar fi trebuit.

De altfel, se pare ca aceasta practica este des intalnita la Spitalul CFR 2, din cauza lipsei dotarilor.

De asemenea, sursele au declarat ca ar putea fi declansata o verificare a operatiunilor din ultimele luni, avand in vedere ca din septembrie 2009 pana in prezent au mai existat sapte paciente care au avut complicatii similare, care, insa, nu au fost mediatizate.

Investigatia continua la CFR 2

Ancheta ministerelor Sanatatii si Transporturilor la Spitalul CF2 din Capitala a continuat, marti, cu interogatorii in randul personalului sectiei de obstetrica-ginecologie si verificari la farmacia unitatii sanitare, pentru a se descoperi cum s-au imbolnavit pacientele ajunse in stare grava.

Comisiile de ancheta vor sa afle cum a ajuns in spital bacilul gram-negativ, cu care au fost infectate Amelia Antoniu, prim-solista a Operetei, si Alice Preda, aflata si acum in stare grava.

Spitalul CFR2: Pacientele au luat germeni gram negativi in timpul operatiilor

Controlul de marti a venit dupa ce premierul Emil Boc a declarat ca guvernul va analiza situatia spitalelor din tara, iar unitatile care nu vor sa respecte normele de igiena vor fi transformate in camine pentru batrani.

Pana in prezent, comisia de ancheta de la CFr2 a stabilit ca alterarea starii de sanatate a celor doua paciente a fost cauzata de un bacil gram negativ care apare episodic in toate spitalele din lume. "Este un germene eminamente de spital, o ramura a Pseudomonas aeruginosa. Nu stim calea prin care acesti germeni au patruns in blocul operator" a declarat managerul interimar al spitalului CFr2, Nicolae Efimov.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#ancheta CFR 2, #infectii CFR 2, #anestezie CFR 2 , #spitale