Arges: Un nou caz tip CFR2, acelasi furnizor de echipamente medicale

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 12:25
3622 citiri
Arges: Un nou caz tip CFR2, acelasi furnizor de echipamente medicale

O femeie in varsta de 30 de ani a contractat o infectie, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala la Spitalul Judetean din Pitesti.

Femeia a facut un avort la spitalul din Arges, insa la patru ore dupa interventie i s-a facut rau. Tanara a fost transportata la Spitalul Universitar din Bucuresti, cu un debut de septicemie, informeaza Antena 3.

Medicii de la Pitesti sustin ca echipamentele medicale cu care s-a facut interventia au fost aduse de aceeasi firma de distributie care a adus echipamentele de la spitalul CFR-2, unde cinci femei s-au imbolnavit grav dupa ce au contractat infectii in spital.

Directorul spitalului din Pitesti, Gheorghe Fratioasa, a declarat la Antena 3 ca ustensilele medicale aduse de firma din China sunt folosite de trei ani si ca, pana in prezent, nu s-au constatat probleme.

"Avem doua variante: una dintre ele este ca germenele a fost in vagin si, in cadrul interventiei chirurgicale, a fost antrenat in corpul uterin si in sange, a doua este ca germenele a fost pe ustensile", a declarat Gheorghe Fratioasa, la Antena 3.

Directorul spitalului sustine ca se asteapta rezultatul analizelor medicale pentru a se stabili cum a contractat femeia infectia. Sala in care aceasta a fost operata a fost inchisa pentru dezinfectie.

Intrebat daca se poate rezilia contractul cu firma de distributie, in conditiile in care se gaseste ceva in neregula, directorul a spus ca este putin probabil, pentru ca exista un contract-cadru, iar firma poate da in judecata spitalul.

Pacienta a ajuns, marti, in jurul orei 14.00, la Spitalul Universitar din Capitala, este constienta si pare stabila sub tratamentul administrat de medicii de la Pitesti, potrivit medicului Bogdan Popescu.

"Pacienta de la Pitesti a ajuns in urma cu zece minute la Spitalul Universitar. Este constienta, are semne de infectie, tensiune acceptabila, pare stabila sub tratamentul administrat de medicii de la Pitesti. In momentul de fata este in curs de investigare", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu.

Medicul a mai adaugat ca pacientei transferate de la Pitesti i se vor face multe analize, in urma carora medicii vor decide daca va fi internata la Terapie Intensiva sau la sectia de Ginecologie.

Directia de Sanatate Publica Arges si conducerea Spitalului Judetean Arges au deschis paralel cate o ancheta in acest caz.

Medicul a fost bagat in comisia de disciplina

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Spitalului Judetean Arges, Ioana Constantin, de 30 de ani, din localitatea Cateasca, judetul Arges s-a prezentat in data de 27 aprilie, la ora 11.00, la unitatea medicala solicitand un avort. Tanara le-a preciat medicilor ca are la activ o nastere, un avort si o interventie pe cord.

In mod normal, chiretajul trebuia sa aiba loc in ambulatoriul de specialitate, in cadrul policlinicii spitalului, numai ca pacienta a stabilit cu un medic ginecolog sa scape de sarcina in cabinetul unde in mod normal se fac tratamentele. Ioana Constantin a solicitat si anestezie si dupa chiuretaj a fost lasata sa plece acasa.

Conducerea Spitalului Judetean Arges a precizat ca pacienta a revenit la unitatea medicala la ora 15,00 cu suspiciune de stare septica.

"Exista mai multe ipoteze vizavi de aceasta situatie. Intr-adevar, firma care a aprovizionat spitalul cu materiale sanitare importate din China este aceeasi firma implicata in scandalul de la nivel national. Este posibil ca pacienta sa fi avut deja un microb in corp si in momentul in care s-a actionat cu chiureta i s-a antrenat aceasta infectie. Rezultatele epidemiologice din salile de operatie au aratat ca nu sunt probleme, iar chiretajul pacientei din Cateasca a avut loc in sala de tratamente. Medicul Adrian Mihaila se afla la a doua abatere", a declarat dr. Gheorghe Fratoaica, director general al Spitalului Judetean Arges.

Grav este si faptul ca pe foaia de observatie a pacientei nu sunt trecute investigatiile medicale si nici ce varsta avea fatul. Este foarte posibil ca aceste precizari sa fi fost omise intentionat, pentru ca fatul era mai mare de trei luni si jumatate si in mod normal nu se mai putea efectua avortul.

La spitalul CFR2 s-au schimbat cearceafurile doar cand a venit ministrul Sanatatii

Patru sefi de sectie au fost demisi la spitalul CFR-2, unde mai multe femei au fost infectate in urma unor interventii chirurgicale simple.

Spitalul CFR2: Spitalul Universitar inchide blocul operator pentru dezinfectare

Printre ele se numara si Amelia Antoniu, prim-solista a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, in varsta de 36 de ani, care a ajuns in coma din cauza infectiei.

Spitalul CFR2: Pacientele au luat germeni gram negativi in timpul operatiilor

Blocul operator al sectiei de ginecologie a fost inchis odata cu declansarea anchetei desfasurate de Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica si Ministerul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#infectie spital, #femeie spital Pitesti, #infectie Arges , #spitale