Bacterie ucigasa intr-un spital din Capitala: Doi pacienti au murit, Sectia ATI a fost inchisa

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 10:08
11843 citiri
Bacterie ucigasa intr-un spital din Capitala: Doi pacienti au murit, Sectia ATI a fost inchisa

In sectia de terapie intensiva de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala nu se mai fac internari, dupa ce mai multi pacienti au fost contaminati cu o bacterie periculoasa - acinetobacter.

Directia de Sanatate Publica face o ancheta epidemiologica pentru a se stabili daca exista legatura intre cazuri si daca se poate vorbi de un focar de infectie nosocomiala.

Unul dintre pacientii internati avea probleme grave de sanatate, a luat bacteria si a murit.

Abia peste o saptamana se vor primi rezultatele analizelor finale care sa confirme asta, insa, pana atunci, nu se mai fac internari.

Dr. Beatrice Mahler-Boca, managerul spitalului, a anuntat, vineri dimineata, ca inca un pacient a murit.

"Conform legislatiei in vigoare am cerut suport si asistenta din partea Directiei de Sanatate Publica ai carei reprezentanti se afla in spital. Ne ajuta la luarea masurilor corecte pentru astfel de situatii, la monitorizarea cazurilor din ultima luna si la efectuarea unei anchete epidemiologice corecte.

Pacientul care a decedat ieri (joi - n.red.) este un pacient care a venit la Institutul 'Marius Nasta' prin transfer de la alta unitate. Avea multe afectiuni extrem de severe si a necesitat asistenta in sectia de terapie intensiva. Pacientul avea confirmarea prezentei acestei bacterii", a precizat medicul.

Pe langa cele doua persoane care au murit, inca doi pacienti mai sunt infectati.

"In acest moment, mai sunt doua persoane infectate. Mentionez ca se afla sub tratament. Pentru aceste doua paciente stim doar tipul de bacterie si nu subtipurile. Am recoltat probe de la toti pacientii si le-am trimis la Institutul Cantacuzino.

E foarte important sa aflam daca exista legatura intre cazuri. Pentru a proteja pacientii, s-a limitat internarea in sectia de terapie intensiva a pacientilor din alte unitati sanitare. Mai sunt spitale care pot asigura urgente", a punctat managerul spitalului.

In prezent, in Sectia ATI mai sunt internati trei pacienti - doi in stare grava intubati, iar al treilea in stare buna si va fi transferat, vineri, pe Sectia Medicala.

"Pana cand vom fi siguri ca suprafetele din Sectia Terapie Intensiva sunt curate si nu sunt contaminate cu niciun germene, sectia ramane in continuare sub supraveghere epidemiologica. Este important ca atunci cand vom deschide salonul respectiv pentru noi pacienti sa fim siguri ca nu exista riscul sa ia un germene din salon", a mai spus Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler-Boca a adaugat ca, de cand este manager, spitalul nu s-a mai confruntat cu o astfel de situatie.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...