Bebelusi infectati cu o bacterie mortala Noi detalii despre starea micutilor de la Marie Curie

Joi, 18 Februarie 2016, ora 10:56
3488 citiri
Bebelusi infectati cu o bacterie mortala Noi detalii despre starea micutilor de la Marie Curie
Foto: Captura B1 TV

La Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti mai sunt internati in prezent sapte copii cu sindromul hemolitic-uremic, fata de noua, cati erau miercuri. Medicii de la "Marie Curie" cer ca nimeni sa nu mai faca legatura intre acest sindrom si vaccinuri.

Astfel, potrivit Mihaelei Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", trei dintre acestia se afla la Terapie intensiva, "in stare stationara, nu mai rau decat erau ieri", iar ceilalti patru sunt internati in sectia de Nefrologie. Doi dintre acestia din urma deja nu mai fac dializa peritoneala, fiind in stare buna, "din ce in ce mai buna de la o zi la alta".

Legat de momentul externarii, medicul a declarat ca acesta este "foarte important, pentru ca se leaga de felul in care parintii au inteles cum sa urmareasca aceasta boala in convalescenta acasa, de curajul pe care il au acesti parinti de a-si ingriji copiii acasa".

"Pregatim terenul ca sa existe o complianta intre echipa medicala si parinti", a mai spus sefa sectiei de Nefrologie de la "Marie Curie", specificand ca aceasta este "o boala care va fi urmarita multa vreme de acum incolo", chiar si un an. Va fi in mod special urmarita evolutia functiei renale.

Legat de copiii care au fost externati, care sunt deja chemati la control "azi-maine", "nu ne gandim la complicatii, ci cum suporta starea la domiciliu, cum se alimenteaza", a mai specificat medicul.

Mihaela Balgradean a tinut sa specifice ca acestia nu au tratament acasa, ci doar regim alimentar. Alimentatia este cea indicata in orice boala digestiva si depinde de complicatiile avute de fiecare. In general, pentru ca multi copii aveau anemie, li se administreaza "tratamente cu fier si sustinatoare metabolice".

Intrebata daca pacientii aveau vaccinul rotavirus facut, Mihaela Balgradean a spus ca nu in toate cazurile. Mai mult, legat de acest subiect, medicul a spus raspicat: "Nu mai faceti legatura intre vaccinuri si acest sindrom!".

Cat despre noile cazuri de boli digestive aparute in Arges, la circa 40 de copii, medicul a spus ca se vor face internari doar in conditiile in care se sugereaza posibilitatea aparitiei acestui sindrom. Pentru moment nu se pune aceasta problema. "In aceasta boala, diagnosticul este eminamente clinic. Am invatat sa recunoastem semnele bolii, inca dupa primele semne de gravitate", a mai afirmat Mihaela Balgradean.

Tot mai multi bebelusi bolnavi: Peste 40 de copii cu infectii digestive, internati in Arges

In ceea ce priveste eventualele cauze ale bolii, medicul a specificat ca nu se poate vorbi despre "mizerie". "Este greu sa folosim cuvantul 'mizerie'. Mai degraba oamenii sunt ocupati, au tot felul de preocupari si anumite lucruri legate de igiena scapa unei atentii mai aprofundate, mai punctate. Dar de aici pana sa folosim cuvantul 'mizerie'...", a mai declarat joi sefa sectiei de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

In ultimele zile, trei copii au decedat dupa ce fusesera internati intai in spitalele din Arges, apoi la "Marie Curie", in Capitala. Al treilea bebelus cu boala diareica acuta a murit marti dupa-amiaza, acesta urmand sa fie inmormantat joi. Primul bebelus a murit in urma cu mai bine de o saptamana.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Parintii micutilor vor sa dea statul in judecata

Pentru ca nici acum nu se cunoaste sursa infectiei, parintii catorva dintre copiii internati au anuntat ca vor forma o asociatie, urmand sa dea statul in judecata.

Cazul bebelusilor infectati: Al treilea copil a murit la Marie Curie

Bunicul celui de-al treilea copil decedat a afirmat joi ca cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru cele intamplate.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#copii internati Marie Curie, #copii externati Marie Curie, #Mihaela Balgradean Marie Curie copii infectati, #copii infectati bacterie mortala, #bebelusi infectati Arges , #spitale