Cartel Alfa: Presedintia are o atitudine dictatoriala privind Legea Sanatatii

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 18:55
1373 citiri
Cartel Alfa: Presedintia are o atitudine dictatoriala privind Legea Sanatatii

Presedintele confederatiei sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a transmis o scrisoare deschisa presedintelui si prim-ministrului, in care sustine ca Administratia Prezidentiala are o "atitudine dictatoriala" privind Legea Sanatatii.

"Administratia Prezidentiala, unul din sustinatorii si promotorii inversunati ai acestui text de lege, si Guvernul, dovedesc o atitudine dictatoriala, impunand textul proiectului de lege, fara a permite o reala dezbatere publica, un comportament dupa modelul perioadei 'epocii de aur' si intr-un mod pe care Nicolae Ceausescu l-ar invidia, se arata in comunicatul Cartel Alfa, remis Ziare.com.

Liderul confederatiei sustine ca "intelege necesitatea de reforma a sistemului medical din Romania", insa considera ca aceasta trebuie "realizata exclusiv in mod transparent, urmarind in primul rand interesul cetateanului si nu avantajele grupului care detine puterea politica in momentul deciziei".

O reforma a sanatatii nu este o chestiune pe care sa o poata decide o persoana sau un grup minoritar din PDL-UNPR-UDMR, cu sau fara girul Administratiei Prezidentiale, in special ca acesti alesi ai poporului nu au avut la alegerea lor un asemenea obiectiv in program", se mai arata in sursa citata.

Cartel Alfa critica redactarea proiectului de lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate fara consultarea si implicarea partenerilor sociali si societatii civile.

"Legea privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania inseamna o frauda pentru fiecare contribuabil in parte si, trebuie sa recunoasteti, o cale eficienta pentru incasarea de catre PDL, UNPR si UDMR de sponsorizari pentru campania electorala din 2012, care a si inceput", se mai arata in comunicatul "Cartel Alfa".

Raed Arafat: Daca Legea Sanatatii va fi adoptata in forma actuala, imi dau demisia

USL depune motiune de cenzura, daca Guvernul isi asuma si Legea Sanatatii

Legea Sanatatii a provocat reactii negative din partea Opozitiei, care a amenintat cu motiune de cenzura in cazul in care aceasta va fi aprobata.

In plus, legea a fost criticata si de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, care a avertizat ca este nevoie de specialisti in domeniu pentru a efectua reforme in domeniul sanatatii si ca nu trebuie modificat actualul sistem de urgenta.

L.S.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com