Ce au patit doi asistenti de la Psihiatrie care s-au tuns in spitalul din Targu Jiu

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 15:10
6609 citiri
Ce au patit doi asistenti de la Psihiatrie care s-au tuns in spitalul din Targu Jiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi asistenti de la Sectia Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu, fotografiati in timp ce s-ar fi tuns in sala de mese, vor fi sanctionati cu reducerea salariului de baza cu 10% pe doua luni, a anuntat managerul unitatii medicale, Gigel Capota.

"In cazul salariatilor Sectiei Psihiatrie, care s-au tuns in sala de mese, am aprobat propunerea Comisiei de cercetare disciplinara, in sensul ca am dispus sanctionarea cu reducerea salariului de baza cu 10% pe doua luni pentru cei doi asistenti", a precizat Capota.

Conducerea SJU Targu-Jiu a dispus, zilele trecute, verificari in cazul unor salariati fotografiati in timp ce se tundeau intr-o sectie a unitatii medicale.

"Avand in vedere gravele prejudicii de imagine ca urmare a nerespectarii atributiilor de serviciu de catre anumiti salariati, noi, cei din conducerea SJU Targu-Jiu, nu mai toleram asemenea acte de indisciplina. Am uzat si uzam de toate prerogativele legale privind declansarea procedurilor de cercetare disciplinara in vederea sanctionarii persoanelor vinovate, in speta cei care se tundeau acolo, intr-o sectie.

Noi ne-am autosesizat din presa si am intocmit o comisie de disciplina, cercetarea este in derulare si vom propune masurile de sanctionare in functie de gravitatea faptelor pe care le-au produs si care au fost constatate. (...) Comisia de disciplina analizeaza daca sunt salariatii nostri, tot ce s-a petrecut", a precizat, joi, Gigel Capota.

El a mai anuntat, in urma cu o saptamana, ca sefa Sectiei de Psihiatrie a SJU Targu Jiu a fost schimbata din functie in urma unei filmari aparute in spatiul public in care trei pacienti pe jumatate dezbracati au fost surprinsi in ipostaze intime, fiind despartiti de un grilaj.

Potrivit managerului SJU Targu-Jiu, alaturi de sefa sectiei a mai fost schimbata si asistenta sefa, prin detasare la Sectia Cardiologie.

"La Sectia Psihiatrie am fost anuntati ca o sa apara un film cu ce s-a intamplat acolo, in sectie. Noi stiam de acest film, ca o sa apara public. Sa stiti ca noi stiam de acest film, nu o sa va povestesc de el, dar noi, Comitetul Director, ne-am dus in cadrul acestei sectii, am adunat toata sectia, in functie cu sefa sectiei si cu asistentul sef si intreg personalul si le-am pus in vedere ca nu este normal ca in timpul programului de lucru sa accepte sau sa se faca ca nu vad aceste lucruri.

Totodata, impreuna cu directorul tehnic am luat masura sa mai punem inca un grilaj, sa intervenim administrativ pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample si, totodata, am luat masura destituirii sefului de sectie avand in vedere mai multe aspecte pe care le avem sesizate", a spus Gigel Capota, intr-o conferinta de presa organizata pe 7 februarie.

El a afirmat ca fosta sefa a Sectiei de Psihiatrie a contestat in instanta masura destituirii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#angajati spital tuns sectie, #angajati spital tuns ancheta , #spitale