Silicoane decontate: Cele mai proaspete vesti despre ancheta de la Spitalul de Arsi

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 18:44
6743 citiri
Silicoane decontate: Cele mai proaspete vesti despre ancheta de la Spitalul de Arsi
Foto: ProTV

Cele 10 persoane retinute vineri seara pentru ilegalitati comise la Spitalul de Arsi din Capitala afla sambata daca isi vor petrece urmatoarele 30 de zile in arest preventiv.

Ele sunt audiate de judecatorul de drepturi si libertati care le va decide soarta. Sambata seara vor expira o parte dintre mandatele de retinere pentru 24 de ore, caz in care suspectii vor pleca acasa si vor fi informati ulterior ce a decis judecatorul, relateaza B1 TV.

Acuzatiile din acest dosar in care sunt urmarite penal 26 de persoane variaza de la luare si dare de mita, pentru ca sunt pusi sub invinuire atat medici, cat si pacienti, pana la inselaciune, in conditiile in care operatiile estetice desfasurate ilegal in spital erau decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, desi erau platite si de pacienti.

La perchezitiile desfasurate de anchetatori vineri au fost descoperite sume impresionante de bani la domiciliile medicilor, in afara celor pe care acestia le aveau in conturi, motiv pentru care procurorii au cerut sa le fie pusa la dispozitie o masina de numarat bani.

In contul unuia dintre medici a fost gasita suma de 700.000 de euro. El depunea in cont o data la doua zile 14.900 de euro, pentru a nu intra in atentia Departamentului de Lupta Anti-Frauda.

Jurnalistii de la Spy News spun ca este vorba despre Cristina Isac (foto), cunoscuta in randul pacientilor cu numele Ina, fiica unor cunoscuti medici chirurgi plasticieni. Aceasta s-a angajat la acelasi spital unde lucreaza si mama ei, iar tatal ei a fost director mai multi ani. In paralel, medicul si-a infiintat si o clinica privata unde stabilea intalnirile cu pacientii. Multe dintre paciente erau vedete, iar medicul avea programari zilnice pana in luna august.

In locuinta medicului au fost gasite dosarele pacientilor, dar si sute de plicuri pline cu bani si mesaje de multumire, suma totala de bani echivaland cu aproape 160.000 de euro.

Ancheta dureaza de mai bine de un an, timp in care procurorii au adunat probe si s-au facut interceptari.

Vineri seara au fost retinuti 9 medici si o femeie angajata ca receptioner la o clinica privata, ea fiind cea care se ocupa de racolarea pacientilor care doreau operatii estetice si erau dispusi sa insele statul.

Acestora li se puneau diagnostice false pentru a putea fi internati in acest spital. Cu toate ca achitau sumele cerute, ceva mai mici decat preturile practicate la clinica privata, medicii le solicitau acestora si documentele necesare pentru a putea deconta operatiile de la CNAS.

Una dintre paciente a dat declaratii pentru cotidianul Evenimentul Zilei, explicand cum stateau lucrurile.

"Am facut operatia la doctorul Vitalie Stan si sunt foarte multumita de rezultat. (...) Pe mine m-a costat 1.800 de euro si operatia am facut-o in spital din motive de mai multa siguranta pentru mine. As fi putut sa o fac si la clinica lui unde costa 2.200 de euro, dar am ales la spital ca am zis ca daca se intampla ceva sunt mai multi doctori pe acolo (...).

M-a costat doar atat pentru ca am facut operatia intr-un spital de stat si normal ca pe foaia mea de spital scria ca am o problema si de aceea am nevoie de implante care logic sunt platite de Casa de Asigurari asa ca doctorul la sfarsit ramane cu toti bani, adica 1.800 de euro", a declarat aceasta, sustinand ca operatia sa a avut loc in 2009, cu mult timp inainte de a incepe ancheta.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#retinuti spital arsi silicoane, #dosarul siliocoanelor , #spitale