Inca patru romani au murit de gripa. Numarul deceselor a ajuns la 22

Luni, 12 Februarie 2018, ora 16:59
4306 citiri
Inca patru romani au murit de gripa. Numarul deceselor a ajuns la 22
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca patru romani au murit de gripa, a anuntat luni Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Astfel, numarul deceselor din tara noastra a ajuns la 22.

Primele decese anuntate luni sunt cel ale unei femei de 63 de ani din Arad, si cel al unui barbat de 67 de ani, din judetul Bihor. Barbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, avand conditii medicale preexistente si nefiind nevaccinat antigripal.

Femeia a murit la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, unde a ajuns cu probleme respiratorii severe. Sase alte cazuri de gripa au fost confirmate in judetul Arad, iar doua suspiciuni sunt in analiza.

Surse medicale au declarat pentru agentia News.ro ca pacienta a mers tarziu la spital, cand deja respira foarte greu, in prima faza tratandu-se acasa cu antibiotice.

Pe fondul mai multor complicatii aparute, pacienta a intrat in stop cardioresporator si nu a putut fi resuscitata.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Arad, dr. Daniela Cirnatu, a declarat pentru News.ro ca pacienta fusese infectata cu virusul gripal de tip B, confirmat prin teste de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.

Conform sursei citate, sase cazuri de gripa au fost confirmate in judet, in ultimele zile, prin analize efectuate la Institutul Cantacuzino, cinci fiind de tip B si unul de tip A. Niciunul dintre cei infectati nu fusese vaccinat.

Joi, conducerea SCJU Arad a decis sa instituie carantina in toate sectiile pentru copii, pentru protejarea acestora de gripa. In toate celelalte sectii, s-au impus restrictii de acces, astfel ca pacientii pot fi vizitati de maximum unu sau doi apartinatori pentru cel mult 15 minute. De asemenea, s-a redus si timpul de vizita la doar o ora pe zi, intre orele 16:00 si 17:00, in conditiile in care in timpul saptamanii programul de vizite era de cinci ore, iar in weekend, de zece ore.

Ulterior, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a mai anuntat alte doua decese.

Este vorba despre un barbat de 48 de ani, din judetul Iasi, confirmat cu virus gripal tip A, si de o femeie de 65 de ani, din judetul Calarasi, confirmata cu virus gripal tip B. Ambii pacienti aveau conditii medicale preexistente si nu erau vaccinati antigripal.

Mai multe spitale au decis sa intre in carantina, a anuntat, sambata, ministrul Sanatatii Sorina Pintea. Aceasta a precizat ca sezonul de gripa va dura pana in luna aprilie si i-a indemnat pe oameni sa se vaccineze antigripal.

Citeste ce spune ministrul Sanatatii despre sezonul de gripa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#decese gripa 2018, #morti gripa Romania , #spitale
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
"...si nefiind nevaccinat antigripal"