O liftiera din Spitalul Judetean Craiova ar fi cerut din cadourile pentru copiii bolnavi de cancer: Nu stiti ca prima plasa se da la liftiera?

Marti, 11 Decembrie 2018, ora 09:26
10380 citiri
O liftiera din Spitalul Judetean Craiova ar fi cerut din cadourile pentru copiii bolnavi de cancer: Nu stiti ca prima plasa se da la liftiera?
Foto: Facebook/ Victor Mihaescu

Un inginer de la fabrica Ford din Craiova a mers, luni, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, impreuna cu niste colegi de-ai sai, pentru a oferi cadouri si dulciuri copiilor internati la sectia de Oncologie.

Sectia se afla la etajul 9 al unitatii spitalicesti, astfel ca Victor Mihaescu si colegii sai au fost nevoiti sa ia liftul. Insa acestia au fost luati prin surprindere de liftiera care, in momentul in care i-a vazut incarcati cu sacose, le-a cerut cateva dulciuri pentru nepotii ei, pentru ca "prima plasa se da la liftiera".

Barbatul a povestit pe Facebook intreaga scena.

"Povestea incepe cu o usa de lift ... la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Incarcati cu 100 de plase cu cadouri si dulciuri pentru copiii de la sectia de Oncologie, impreuna cu colegii mei, am asteptat civilizat liftul pentru a urca la etajul 9. Nu din comoditate, ci din cauza greutatii plaselor. Liftul ajunge, se deschid usile si ne urcam. Din prima secunda cand am pus piciorul in lift...a inceput bataia de joc si nesimtirea pe care nu am mai intalnit-o la un asemenea nivel. O sa incerc sa expun conversatia LIFTIEREI cu noi:

- Mie ce mi-ati adus? Ce plasa imi dati? (Noi...am zambit...crezand ca este o gluma...si am tacut..fastaciti..)

Liftiera insa insista:

- Haideti...nu imi dati si mie o plasa? Ce..nu stiti ca de cate ori se vine aici cu cadouri...prima plasa se da la liftiera?

(noi...siderati...lasati masca...fara cuvine...)

- Nu stiam ca asa trebuie... ce plasa doriti? Din aceasta cu pufuleti? (zice una din colegele mele..in gluma)

- Nu nu...nu cu pufuleti...Pai ce.. nepotii mei mananca pufuleti? Sunt de familie buna...ce mama...dr..

Intre timp ajunge liftul la etajul 9....si coboram unul cate unul pe langa "duamna" care statea pe scaun si se uita sfidator la noi ca nu i-am dat nimic. Apoi...nu a indurat-o inimia si ne-a aruncat ultimele vorbe:

- Sper sa nu va mai intoarceti, sa mergeti cu acest lift, cat sunt eu aici...nesimtire...

Usile s-au inchis....", scrie barbatul pe reteaua de socializare.

Victor Mihaescu a mai notat si un mesaj pentru femeie, precizand ca spera ca postarea sa ajunga si la ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, pentru ca acesta sa ia masuri in acest caz.

"Mesaj pentru LIFTIERA (nu am apucat sa ii zic atunci nimic...eram masca):

- Ne cerem scuze "duamna" ca nu v-am lasat o plasa. Am preferat sa o dam unui copil cu probleme al carui zambet e mai important decat dumneavoastra si a dumneavoastra "familie buna". Banuiesc ca ati facut 3 facultati daca sunteti de "familie buna", apoi ati dat concurs pentru postul de LIFTIERA si abia ati intrat, fiind concurenta mai mare decat pentru posturile de doctori. No offense pentru acest job...dar m-a scos din sarite limbajul superior cu care ne-a tratat.

Sper ca acest mesaj sa il vada si Doamna Ministru al Sanatatii si sa ia masuri in acest sens. Sunt convins ca la Craiova, o mana se spala pe alta si toata povestea va fi tratata ca un lucru minor. Pentru noi insa conteaza! Nu din acest motiv platim CAS... #spitalcurat#personalauxiliarcuinimamare#

PS: Stiu ca era lift de bolnavi...Sper sa nu ne acuzati ca am mers cu acel lift..si vezi domne..trebuia sa mergem pe scari, 9 etaje, cu 100 de plase. Doream sa facem un act caritabil, nu sa fim tratati ca niste intrusi. #dezinterestotal", a conchis barbatul.

UPDATE 1 Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Craiova au deschis o ancheta interna pentru a analiza cazul.

"In momentul in care am vazut postarea domnului cu acea intamplare, ne-am autosesizat si facem o ancheta interna si vom comunica rezultatele", a declarat Cristina Geormaneanu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta din Craiova, pentru Mediafax.

UPDATE 2 Intrebata, marti, la Iasi, despre salariile pe care le au liftierele, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a declarat ca suma este "intre 1.800 si 2.200 de lei".

In ceea ce priveste incidentul de la Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, ea a spus: "Haideti, cum sa mi se para normal! Exista conducerea spitalului care trebuie sa ia masuri".

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#liftiera spaga copii cancer, #liftiera spaga spital Craiova , #spitale