Prima reactie oficiala de la spitalul unde lucra femeia care si-ar fi falsificat diploma de medic: Era voluntar. Au inceput mai multe anchete

Marti, 12 Februarie 2019, ora 13:22
5634 citiri
Prima reactie oficiala de la spitalul unde lucra femeia care si-ar fi falsificat diploma de medic: Era voluntar. Au inceput mai multe anchete
Foto: Facebook/Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Ilfov au comentat, marti, cazul femeii despre care jurnalistii de la Libertatea au relatat ca ar lucra in aceasta unitate medicala fara sa aiba o diploma de medic valabila.

Medicul Dan Blendea, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Ilfov, si Dorin Bejan, seful Sectiei Obstetrica-Ginecologie, au declarat ca mai multe anchete sunt in prezent in desfasurare, dar ca Raluca Daniela Birsan lucra ca voluntar la acest spital. Astfel, sunt in desfasurare o ancheta administrativa, a CJ Ilfov, una a Seviciului de Investigare a Fraudelor, pentru a se stabili daca diploma este falsa, si una interna, in sectia de ginecologie.

"Noi am demarat o ancheta administrativa, am solicitat cateva directii de ancheta, de cercetare, mai bine zis, deci o ancheta de la Consiliul Judetean Ilfov, care este patronul spitalului si asigura partea administrativa a spitalului, este in plina desfasurare, o ancheta de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sectorului 2 pentru stabilirea exacta a falsului si uzului de fals, mergem pe prezumtia ca acea diploma este corecta, dar.... si o ancheta interna, pe sectia de ginecologie, pentru a stabili exact persoanele care au vazut-o, pentru a da niste declaratii cine a vazut, cum a vazut, ce a vazut", a spus Blendea.

Despre inregistrarea publicata de Libertatea in care Birsan apare in blocul operator cosand o pacienta, seful sectiei de ginecologie sustine ca in clip el a vazut "o pensa ridicata. Era singura cu o pensa ridicata".

Dorin Bejan a dat asigurari ca, de cand este el sef de sectie, adica din octombrie anul trecut, Birsan nu a facut nicio manevra in blocul operator: "Toti o cunosc pe post de voluntara".

Reprezentantii spitalului au precizat ca la dosarul lui Birsan exista o adeverinta prin care se arata ca e medic de familie, dar si diploma de bacalaureat si diploma de licenta, negand astfel informatiile oferite pe surse de Libertatea, conform carora aceasta nu ar fi terminat liceul. "Am gasit si un ordin al ministrului de confirmare in rezidentiat", au adaugat ei.

"Eu am vazut-o in spital ca studenta prin 2010-2009. Acum vreo 9 ani. Apoi, am vazut-o cate un an, apoi, nu am mai vazut-o un an. Am vazut-o venind o perioada si nevenind. Contractele de voluntariat le facem pe un an de zile. Aici este un contract de voluntariat incheiat in luna martie anul trecut", a spus Blendea.

Seful sectiei de ginecologie a precizat ca Birsan se ocupa de foi de observatie si de vizita sub indrumarea medicuui cu care a colaborat.

In prezent, Birsan a renuntat la voluntariat. "A renuntat la voluntariat vineri. A lasat o cerere de renuntare si a plecat", a spus Blendea.

Amintim ca Libertatea a scris ca Raluca Daniela Birsan de la Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov, aflat in Sectorul 2 in Bucuresti, ar avea o diploma falsa de medic.

Deocamdata, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, cea care saptamana trecuta sustinea ca un caz precum al lui Matteo Politi nu ar fi posibil intr-un spital public, nu a iesit sa comenteze ceea ce s-a intamplat la Spitalul Judetean Ilfov.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#spital Ilfov medic diploma, #spital Ilfov medic , #spitale