Scandalul de la Spitalul de Arsi - Anchetatori: Medicii au transformat unitatea in propria lor clinica de chirurgie

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 20:09
4306 citiri
Scandalul de la Spitalul de Arsi - Anchetatori: Medicii au transformat unitatea in propria lor clinica de chirurgie
Foto: activenews.ro

Medicii de la Spitalul de Arsi "au deturnat complet scopul si functionalitatea" unitatii - singura de acest fel din Romania, in care au fost investite sume importante pentru modernizare si dotare -, transformand-o practic in propria lor clinica de chirurgie plastica, arata procurorii.

"Pericolul social al faptelor comise de inculpati este cu atat mai ridicat cu cat se are in vedere faptul ca disciplina medicala chirurgie estetica practicata in sistemul privat este aducatoare de beneficii materiale semnificative, atat pentru medici, cat si pentru unitatile sanitare, in conditii nerestrictive financiar pentru pacientii doritori de astfel de interventii", se arata in referatul cu propunerea arestarii preventive in cazul medicilor anchetati in dosarul operatiilor estetice.

Interceptari in dosarul silicoanelor: Las' ca factura nu le dau nici eu, stai linistita

Procurorii noteaza, in documentul citat, ca "inculpatii si suspectii au deturnat complet scopul si functionalitatea Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, singurul de aceasta specializare din Romania, unitate in care au fost investite sume importante pentru modernizare si dotare, transformandu-l practic in propria lor clinica de chirurgie plastica din care unii dintre medici efectuau numai operatii estetice".

"De retinut este faptul ca spitalul este structurat pe mai multe sectii, avand un personal medical suficient ca sa asigure continuitatea serviciilor medicale, chiar si in conditiile in care o parte din medici sunt indisponibili. Aceasta afirmatie este sustinuta si de situatia din spital, conform careia o parte din medici nu efectuau decat operatii estetice voluptuarii, in interes propriu, necontribuind la realizarea obiectului legal de activitate al spitalului", mai noteaza anchetatorii, in referat.

Anchetatorii sustin si ca pericolul social al celor cercetati in acest dosar rezulta si din "discrepantele evidente dintre veniturile legale ale inculpatilor si sumele mari de bani gasite cu ocazia perchezitiilor domiciliare sau aflate in conturile bancare ale acestora".

Averile gasite in casele medicilor de la Spitalul de Arsi - procurorii au cerut o masina de numarat banii

De exemplu, la Cristina Elena Isac, arestata in acest dosar, au fost gasite sumele de 106.820 de euro, 10.100 de dolari, 180 de lire sterline si 287.070 de lei, iar in conturile bancare ale acesteia, in jur de 700.000 de euro, reiese din acelasi document.

Managerul spitalului, Vitalie Stan, seful Sectei de Chirurgie Plastica, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Elena Cristina Isac, precum si o angajata a unei clinici private au fost retinuti vineri, in dosarul operatiilor estetice.

Vitalie Stan, Nicolae Antohi si Elena Cristina Isac au fost arestati preventiv, duminica, in urma unei decizii a Tribunalul Bucuresti.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Spital Arsi medici propria lor afacere, #Spital Arsi procurori medici propria chirurgie, #Spital Arsi silicoane medici afacere , #spitale