Ziare.com

Spitalele private vor plati pentru pacientii transferati la spitalele de stat

Luni, 25 Martie 2013, ora 08:30

   

Spitalele private vor plati pentru pacientii transferati la spitalele de stat
Spitalele private ar putea sa fie nevoite sa plateasca facturile pacientilor transferati la stat, cu complicatii, insa managerii acestora considera ca bolnavii vor avea de suferit.

"Un spital privat, fata de cel public, are optiunea sa-si aleaga pacientul, iar daca si-l alege si nu este capabil sa duca la bun sfarsit tratamentul si il transfera la un spital public, atunci trebuie sa plateasca intregul tratament spitalului public la care l-a transferat", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in timpul unei dezbateri, arata Romania Libera.

Ca replica, managerul spitalului privat Pelican din Oradea, Ovidiu Gogu Cacuci, a sustinut ca regula trebuie sa fie aplicata si in sens invers, "daca un pacient este transferat de la spitalul public la spitalul privat".

Tot in noul contract cadru se arata ca spitalele private vor fi finantate de la bugetul asigurarilor de sanatate in limita a cinci procente din numarul total de paturi din judetul respectiv, lucru contestat de manageri.

Nicolaescu confirma coplata din aprilie - Ce alte schimbari va suferi sistemul sanitar (Video)

"Noile reglementari privind finantarea vor duce la o scadere a tarifului pe caz ponderat pentru spitalele private, chiar daca serviciile care se desfasoara in acele spitale sunt echivalente cu cele publice. Conditiile ar trebui sa fie egale, pacientul sa poata sa beneficieze de asistenta de urgenta si intr-un spital si in celalalt, Ministerul Sanatatii sau casa de asigurari avand obligatia sa deconteze pentru persoanele respective", sustin ei.

Masurile sunt prevazute in noul contract-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014. Noul contract-cadru va intra in vigoare de la 1 aprilie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1585 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnul Eugen Nicolaescu pare complet afiliat la socialisti, daca

poate emite astfel de idei!
Sau on Ministerul Sanatatii deciziile le iau socialistii iar ministrul este numai de fatada?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor