Spitalul din Sibiu schimba instalatia electrica veche de la ATI si monteaza senzori pentru a preveni izbucnirea incendiilor

Luni, 22 Februarie 2021, ora 17:07
1964 citiri
Spitalul din Sibiu schimba instalatia electrica veche de la ATI si monteaza senzori pentru a preveni izbucnirea incendiilor
Pacient in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu FOTO Florin Neag

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu a inceput inlocuirea instalatiei electrice vechi din sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), unde se va monta o instalatie noua si senzori pentru a preveni izbucnirea unui incendiu, a declarat luni, 22 februarie, pentru Agerpres, directorul medical al spitalului, Calin Cipaian.

In prezent, pacientii care au fost diagnosticati cu COVID-19 si au nevoie de ATI, sunt tratati in paturi amplasate in containere, unde conducerea spitalului da asigurari ca exista instalatii noi si senzori eficienti in cazul unui incendiu. Bolnavii care nu au COVID-19, dar care au nevoie de spitalizare in ATI, sunt tratati in spatii care urmeaza sa fie modernizate si securizate din punct de vedere al instalatiilor.

"In Terapia Intensiva deocamdata lucram in sistemul modular, care deocamdata este nou - nout si in Terapia veche, care este la etajul doi, acum lucram la un sistem complet, deci se schimba tot, tot, instalatii, tablou. (...) Nu a fost o investitie programata, ci a fost consecinta verificarilor pe care le faceam, in care am vazut ca exista instalatii vechi, care aveau supraincalzire, deci exista un protocol care verifica.

Pacientul non-COVID care are nevoie de ATI merge in ATI-ul de la etajul unu, care este ATI-ul verde, unde avem si niste saloane de post operator si ne descurcam deocamdata. Etajul doi este gol si dupa ce va fi gata, dupa ce va fi functional sa poata primi pacienti, atunci vom trece la modernizarea etajului unu", a explicat directorul Calin Cipaian.

Investitie de peste jumatate de milion de lei

Montarea unei instalatii noi electrice la ATI in cel mai mare spital public din judetul Sibiu, acolo unde exista instalatii vechi, presupune o investitie estimata la peste o jumatate de milion de lei, a precizat, pentru AGERPRES, directorul administrativ al SCJU, Robert Fotache.

La SCJU Sibiu exista 22 de paturi ATI in saloane tip container, speciale pentru pacientii cu COVID-19, plus 15 locuri in ATI-ul de la Maternitate, alte sase la Neurologie si 24 de locuri la ATI unde nu exista pacienti cu COVID-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
#spital, #Sibiu, #ATI, #instalatie electrica, #incendiu , #spitale
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
PAI CE FACEM ? RAMAN ...patriotii si turnatorii fara obiectul