Un copil a murit dupa ce a ajuns la spital cu mana rupta

Duminica, 30 Mai 2010, ora 09:13
7637 citiri
Un copil a murit dupa ce a ajuns la spital cu mana rupta
Foto: Antena 3

Un copil de noua ani din Serbanesti, judetul Olt, a murit, dupa ce a ajuns la spital cu o mana rupta.

Baiatul a fost adus de parinti cu mana stanga rupta la Spitalul Judetean din Slatina, duminica trecuta. Timp de trei zile baiatul a ramas internat la Slatina, unde medicii i-au pus atele la mana, si i-au prescris numai Algocamin, relateaza Antena 3.

A fost externat, dar in drum spre casa, mama copilului a vazut ca mana a inceput sa se innegreasca. Parintii l-au dus la Spitalul de Urgenta, unde medicii au decis ca bratul baiatului trebuie amputat. Dupa operatie, a intrat in soc septic, iar medicii au decis sa-l duca la Bucuresti cu elicopterul. Pe drum insa, vineri, baiatul a decedat.

Tatal copilului a declarat, pentru Antena 3, ca ar vrea sa dea in judecata spitalul, dar "nu este posibilitate de bani". Pentru Realitatea TV, barbatul, care traieste din ajutor social, a spus ca i-a dat unui medic 20 de lei spaga si ca a fost nevoit sa-i cumpere baiatului glucoza si algocalmin, pentru ca spitalul nu dispunea de medicamentele necesare tratamentului.

"Este vina domnului doctor, ca nu s-a ingrijit de copil", sustine tatal copilului.

"Nu mi-a cerut nimeni absolut nimic, dar trebuia eu sa-i bag in buzunar. Altii cu apendicita trebuiau sa dea cate trei milioane", spune si mama copilului.

Roxana Dragomir, manager al Spitalului Judetean Slatina, a declarat ca a fost lansata o ancheta, in cadrul spitalului, pentru stabilirea vinovatilor. In functie de rezultatele anchetei initiate si de Colegiului Medicilor, managerul a promis ca vor fi aplicate sanctiuni medicilor vinovati, care pot merge si pana la desfacerea contractului de munca.

Pentru Realitatea TV, Roxana Dragomir a spus ca nu are informatii ca medicii ar fi primit bani. O a treia ancheta a fost lansata de politie, avand in vedere decesul copilului.

Pe de alta parte, sub-secretarul de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, Raed Arafat, nu exclude varianta in care medicii de la Spitalul de Urgenta din Slatina, unde a ajuns copilul de noua ani cu fractura deschisa, sa nu-l fi ingrijit corespunzator pe baietel.

"Nu rezulta de nicaieri ca exista interventii. Din informatiile pe care le avem a fost preluat de ortopedie dupa care a fost transferat la chirugie pediatrica. A fost externat fara nicio interventie. A revenit intr-o stare grava. Din cate am inteles a intervenit cangrena gazoasa, o infectie foarte puternica", a spus Raed Arafat, la realitatea TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#copil mort spital, #copil mort mana rupta , #spitale