Conducerea Spitalului Judetean Slatina, demisa (Video)

Duminica, 30 Mai 2010, ora 19:08
4648 citiri
Conducerea Spitalului Judetean Slatina, demisa (Video)
Foto: arhiva

Ileana Roxana Dragomir, managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina si directorul medical, Alina Chiriac, au fost demisi de Ministerul Sanatatii dupa tragedia copilului de noua ani care a murit dupa ce a ajuns la spital cu o fractura la mana stanga.

Ministrul Sanatatii a luat aceasta decizie pentru ca atat managerul unitatii medicale, cat si directorul medical au incalcat prevederile Ordinului ministrului Sanatatii nr. 14/11.01.2010 privind aprobarea metodologiei de raportare a evenimentelor deosebite care implica actul medical in unitatile sanitare cu paturi aflate in reteaua Ministerului Sanatatii, se arata intr-un comunicat.

Conducerea spitalului era obligata sa anunte imediat autoritatile despre decesul baiatului de 9 ani si conditiile in care acesta s-a produs. Conducerea spitalului a anuntat evenimentul dupa 3 zile de la producerea acestuia si numai dupa ce reprezentantii media au semnalat cazul.

"Nu este normal ca in 2010, intr-o tara civilizata, un copil sa moara din cauza unei fracturi", a spus, duminica, ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Mai mult, spune ministrul, daca se constata ca s-au facut greseli, in special din lipsa de responsabilitate, vinovatii trebuie sa plateasca.

Dragomir a recunoscut ca in cazul mortii copilului de noua ani s-a produs o greseala din partea cadrelor medicale.

"Vineri am sesizat si Colegiul Medicilor, care va discuta acest caz in sedinta de marti. Astazi urmeaza sa vina o comisie de la Ministerul Sanatatii pentru a analiza acest caz. Este clar ca cineva a gresit. Vinovatii vor putea fi stabiliti numai dupa ce ancheta va fi finalizata", a declarat Roxana Dragomir, arata Adevarul.

Medicii implicati in cazul copilului de noua ani mort la Slatina au fost audiati de conducerea Directiei de Sanatate Publica Olt.

Un copil de noua ani din Serbanesti, judetul Olt, a murit, dupa ce a ajuns la spital cu o mana rupta.

Un copil a murit dupa ce a ajuns la spital cu mana rupta

Baiatul a fost adus de parinti cu mana stanga rupta la Spitalul Judetean din Slatina, duminica trecuta. Timp de trei zile baiatul a ramas internat la Slatina, unde medicii i-au pus atele la mana, si i-au prescris numai Algocamin.

Medicii implicati in cazul copilului mort la Slatina, anchetati (Video)

A fost externat, dar in drum spre casa, mama copilului a vazut ca mana a inceput sa se innegreasca. Parintii l-au dus la Spitalul de Urgenta, unde medicii au decis ca bratul baiatului trebuie amputat. Dupa operatie, a intrat in soc septic, iar medicii au decis sa-l duca la Bucuresti cu elicopterul. Pe drum insa, vineri, baiatul a decedat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#medici vinovat moarte copil, #medici copil mort Slatina, #copil mort mana rupta, #copil mort spital Slatina , #spitale