Criza bebelusilor: Corpul de control al premierului, verificari la Spitalul din Pitesti - ce a constatat

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 20:46
4532 citiri
Criza bebelusilor: Corpul de control al premierului, verificari la Spitalul din Pitesti - ce a constatat
Foto: Arhiva/Ziare.com

La Spitalul de Pediatrie din Pitesti, de unde provin mare parte din bebelusii ajunsi la "Marie Curie" cu E.coli, in Bucuresti, "exista probleme de ordin administrativ", se arata intr-un raport al Corpului de control al primului-ministru, care a efectuat verificari in perioada 18 - 26 februarie.

Criza bebelusilor: Aproape 40 de copii, internati in Arges

Conform raportului remis Ziare.com, "Concluziile preliminare ale actiunii de verificare in Arges arata ca exista probleme de ordin administrativ, cel putin la Spitalul de Pediatrie Pitesti, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut si pana in februarie 2016, ca nu exista infectii nosocomiale in spital, desi nu s-a efectuat nici o analiza".

Situatia bebelusilor la Marie Curie: Un copil va fi externat - cati mai raman in spital

"In perioada 24.02.2016 - 25.02.2016 au mai fost internati la Spitalul de Urgenta pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' un numar de 4 copii, cu varste intre 4 luni si 1 an si 4 luni, cu afectiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxina 1 si 2, rezultatul fiind pozitiv.

La data de 26.02.2016 la Spitalul de Urgenta pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' erau internati un numar de 9 copii, dintre care unul la Sectia Anestezie si Terapie Intensiva, 6 la Sectia Nefrologie si 2 la Sectia de Gastroenterologie", se mai arata in raport.

Criza bebelusilor cu E.coli se extinde: Doi copii din Slatina, infectati cu aceasta bacterie

Din comunicatul Corpului de control al premierului mai reiese ca Spitalul de Pediatrie Pitesti nu a avut incadrat un medic epidemiolog care sa coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere si Control al infectiilor nosocomiale.

"In perioada 01.01.2015 - 16.02.2016, reprezentantii Spitalului de Pediatrie Pitesti au consemnat in Registrul de infectii nosocomiale, lunar, faptul ca nu a fost identificata nici o infectie nosocomiala, desi in perioada de referinta au fost recoltate probe de autocontrol doar in 3 zile", respectiv in cate o zi din lunile februarie si martie 2015 si intr-o zi din februarie 2016.

Recoltarea de probe din februarie a avut loc dupa internarea mai multor copii cu afectiuni si dupa decesul a 3 dintre acestia, se specifica in raport.

Corpul de control al premierului mai arata ca spitalul a raspuns doar partial solicitarilor primite. Prin urmare, "actiunea de documentare va continua pana la obtinerea tuturor datelor necesare formularii unor concluzii fundamentate cu privire la modalitatea de acordare a tratamentului medical copiilor transferati cu afectiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie', precum si cu privire la modalitatea in care entitatile publice competente au investigat si stabilit cauzele imbolnavirii acestora".

Bebelusi infectati cu E.coli: Inspectorii cauta alimentele care i-au imbolnavit pe copii

Urmeaza sa fie clarificate aspecte ce tin de: masurile luate de personalul medical cu privire la cazurile copiilor diagnosticati cu patologie digestiva (analize, diagnostic, internare etc.), cauzele aparitiei patologiilor digestive, cauzele deceselor copiilor din Arges transferati la "Marie Curie", existenta unor infectii nosocomiale la spitalele din Arges.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#raport Corp control premier spital Pitesti, #raport corp control premier spital Arges, #raport corp control bebelusi infectati, #ancheta copii infectati Ecoli , #spitale