Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor a avut efecte pozitive

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 14:00
1502 citiri
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor a avut efecte pozitive
Foto: Antena 3

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, este de parere ca descentralizarea spitalelor a fost o decizie buna si a avut efecte pozitive in toate judetele tarii.

"Descentralizarea a fost o decizie corecta, binevenita si care a produs efecte pozitive in multe judete. In urma descentralizarii unitatilor sanitare catre consiliile judetene si primarii, valoarea investitiilor pe care acestea le-au efectuat in sistemul sanitar a crescut semnificativ, de peste 6 ori in ultimii 3 ani.

Exista autoritati locale care au inteles importanta investitiilor in Sanatate, dar sunt si situatii in care acestea prefera sa investeasca mai mult in echipele de fotbal, de exemplu, decat in Sanatatea concetatenilor", a declarat vineri, ministrul Sanatatii, in cadrul unei conferinte de presa in care a facut bilantul descentralizarilor din Sanatate.

Ministrul Sanatatii: Dupa desfiintarea spitalelor, 90% din pacienti s-au vindecat subit

Potrivit oficialului, dintre cele 373 de unitati sanitare propuse pentru descentralizare, doar trei nu au fost preluate de autoritatile locale.

"La 2 iunie anul trecut, Guvernul a aprobat o lista de 373 de unitati sanitare publice cu paturi, propuse pentru descentralizare. Dintre acestea, 370 au fost preluate de autoritatile locale. Doar trei spitale, propuse a fi preluate de Consilitul Judetean Vrancea, nu au fost preluate de catre autoritatea locala", a spus Cseke Attila.

Autoritatile din Bucuresti au investit, in 2010, cei mai multi bani in spitalele preluate, respectiv 129.701.000 de lei, la polul opus fiind cele din Olt si Vrancea care nu au dat niciun leu, a mai precizat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Conform Raportului Ministerului Sanatatii, in anul 2008, la nivel national, consiliile judetene si primariile au alocat pentru investitiile din unitatile sanitare prevederi bugetare in valoare de 53,6 milioane de lei.

In anul 2009, suma a crescut la 99 milioane de lei, pentru ca in anul 2010 aceasta sa isi majoreze valoarea de peste cinci ori, ajungand la 290,7 milioane de lei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cseke Attila spitale, #descentralizare spitale, #investitii spitale , #spitale