Ziare.com

Cum ar putea functiona, dupa 15 mai, spitalele non-COVID: Toti pacientii care se interneaza trebuie considerati ca fiind potential infectati

de Redactia Ziare.com
Sambata, 09 Mai 2020, ora 14:34

   

Cum ar putea functiona, dupa 15 mai, spitalele non-COVID: Toti pacientii care se interneaza trebuie considerati ca fiind potential infectati
Institutul National de Sanatate Publica a pus in dezbatere publica propunerea privind setul de masuri de relaxare care vor fi aplicate dupa ridicarea starii de urgenta.

In ceea ce priveste functionarea unitatilor sanitare non-COVID, se recomanda ca in acordarea asistentei medicale de specialitate pacientilor care se prezinta la spitale sa se incerce, pe cat posibil, evitarea internarii si efectuarea tratamentului medical la domiciliu/ambulatoriu.Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 in Romania, toti pacientii care se interneaza trebuie considerati ca fiind potential infectati, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protectie la toate procedurile medicale efectuate, conform ghidului INSP.

La prezentarea in spital se va realiza triajul tuturor persoanelor si in functie de simptomatologia prezentata, cazurile suspecte vor fi internate in zone speciale de izolare (zone tampon), urmand a fi testate prin RT-PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 (conform recomandarilor INSP).

Pacientii suspecti (care poarta obligatoriu masca) vor fi preluati de la triaj si condusi in zona tampon de personalul anume desemnat, pe un circuit separat fata de restul bolnavilor.

Daca numarul pacientilor nu permite internarea lor singuri in salon, acestia pot fi internati cate doi intr-un salon, insa cu respectarea unei distante de minim 2 metri intre acestia.

Pacientii vor purta masca pe toata perioada internarii in zona tampon. Personalul medical din zona tampon va fi echipat corespunzator (halat de unica folosinta peste uniforma de spital, manusi, boneta, masca).

Se recolteaza probe conform procedurii privind prelevarea si transportul probelor biologice pentru diagnosticul infectiei cu SARS-CoV-2 si se trimit la Laboratorul Analize Medicale, impreuna cu Formularul de insotire probe recoltate.

In cazul pacientilor internati in zona tampon, avand rezultat pozitiv, medicul curant/de garda suna la 112 si pacientul va fi transferat la cel mai apropiat spital dedicat managementului pacientilor infectati COVID-19 conform reglementarilor legale in vigoare. Salonul va fi dezinfectat inainte de internarea urmatorului pacient.
Persoanele prezentate si care in urma triajului nu au fost considerate cazuri suspecte, vor fi internate in sectiile aferente patologiei prezentate cu asigurarea unei distante de minim 2 metri intre pacienti.

Fiecare unitate sanitara cu paturi are obligatia de a-si revizui circuitele functionale si procedurile de lucru conformitate cu principiile generale prezentate mai sus.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre spitale 15 mai reguli coronavirus
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prizonier pe holurile Urgențelor.

Sistemul medical romanesc este vestit pentru condițiile pe care le oferă pacienților. Știm cu toții povești de prin spitalele patriei care par rupte din scenariile unor filme macabre. Iar toate astea se intamplau intr-un sistem relaxat, fără toată această presiune și nebunie in care ne-a adus pandemia. Ți-e și frică să iți imaginezi ce stă in spatele acelor cifre și statistici care ne sunt varate pe gat de autorități. E, in multe cazuri, o realitate greu digerabilă. In spatele indemnului de "TOTUL VA FI BINE", devenit un fel de fundal sonor al speranței colective, stă realitatea faptului că nu, nu e bine. Nu a fost nicicand bine și nici nu e incă bine. E rău. E nasol. Și nu știm incă dacă și cand "totul va fi bine". multumim https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/05/08/prizonier-pe-holurile-urgentelor/

 

Cum ar putea functiona

Si asa era mare aglomeratie la putinele spitale de stat si nu numai. Acum după măsurile propuse (teoretic bune) vom muri cu zile pană să-ti vină randul la consult.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor