Demisii la spitalul din Targu Jiu, unde o adolescenta a murit dupa o injectie

Marti, 30 August 2011, ora 17:52
1281 citiri
Demisii la spitalul din Targu Jiu, unde o adolescenta a murit dupa o injectie
Foto: GraniteGrok

Managerul general al Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu, medicul Gheorghe Neata, si directorul adjunct Constantin Palivan si-au depus demisiile din functiile pe care le ocupau, in urma anchetei privind decesul unei adolescente in Sectia ORL.

Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, Valentin Popa, a declarat, marti, ca managerul general Gheorghe Neata si directorul adjunct Constantin Palivan si-au depus demisiile, iar directorul economic, Steluta Udristoiu, va fi propus spre demitere.

Membrii Consiliului de Administratie al unitatii medicale au o intrunire, la aceasta ora, la Consiliul Judetean Gorj, pentru a analiza cele doua rapoarte ale comisiilor care au verificat aspectele decesului Ralucai Tulic, fata de 17 ani care a murit in timp ce se afla internata la ORL.

"In momentul de fata, avem depuse doua documente la Consiliul Judetean, unul de la managerul spitalului, de solicitare a revocarii a contractului de management prin acordul verbal, si unul de la directorul medical, de demisie. Vom discuta in Consiliul de Administratie si vom inainte cele doua propuneri presedintelui Consiliului Judetean Gorj, care urmeaza sa ia hotararea definitiva. Cea de-a treia propunere o vizeaza pe directoarea economica a spitalului, care va fi propusa spre revocare din functie, deoarece ea nu si-a depus demisia.

Noua conducere a spitalului va lua deciziile care trebuie fata de medicii din sectia ORL, daca va fi cazul. In urma sedintei de astazi, vor fi luate anumite decizii in legatura cu demisiile depuse de catre cei doi directori ai unitatii spitalicesti, urmand ca acestea sa fie inaintate presedintelui CJ Gorj, Ion Calinoiu, pentru o decizie finala", a declarat Valentin Popa, presedintele CA al spitalului.

Gheorghe Neata, managerul Spitalului Judetean Targu Jiu, a declarat ca si-a depus demisia din motive personale: "Mi-am depus demisia din motive personale si astept decizia presedintelui CJ Gorj". Si Constantin Palivan, directorul adjunct al spitalului, a spus ca demisia este o decizie personala.

Raportul Ministerul Sanatatii arata grave deficiente la spitalul din Targu Jiu

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au verificat cazul pacientei Raluca Tulic, in varsta de 17 ani, decedata in data de 10 august la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, dupa administrarea unei injectii cu ampicilina. Fata era internata la Sectia ORL. Comisia venita de la Bucuresti a descoperit "grave deficiente in ceea ce priveste gestionarea problemelor organizatorice, dar si medicale", potrivit unui comunicat de presa emis de minister.

"Pacienta (...) a fost insuficient investigata. Pacientei i s-a prescris medicatie fara a se respecta protocoalele de Profilaxie antibiotica perioperatorie. Testarea la antibiotic nu a fost documentata si nu a fost respectat protocolul de resuscitare cardio-respiratorie, acest document nefiind cunoscut de catre cadrele medicale care au gestionat cazul. De altfel, spitalul nu are desemnata o echipa de resuscitare cardio-vasculara, asa cum prevad protocoalele si normele legale aflate in vigoare in domeniu", scrie in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Raportul a fost transmis Colegiului Medicilor din Romania pentru investigarea aspectelor medicale si a unei eventuale culpe medicale, dar si la Parchetul Gorj, pentru investigarea cazului.

Raportul a fost transmis si la Consiliul Judetean Gorj, in vederea remedierii deficientelor si a dispunerii de sanctiuni administrative. Din ordinul presedintelui CJ Gorj, o comisie de juristi a efectuat o noua ancheta la spital. La sfarsitul saptamanii trecute, Ion Calinoiu, presedintele CJ Gorj, a declarat ca neregulile de la unitatea spitaliceasca au fost confirmate si de juristii CJ Gorj. Rezultatul verificarilor a fost transmis Consiliului de Administratie al spitalului, in vederea luarii masurilor care se impun.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#demisii Targu Jiu, #spital Targu Jiu, #adolescenta spital Targu Jiu , #spitale
Comentarii
Poza ORDD
ORDD
rank 5
E clar !. Medicii au gresit prin imcompetenta.