Dulap cu medicamente incuiat, la Spitalul Pantelimon: Ministerul Sanatatii face verificari

Luni, 06 Iunie 2016, ora 19:15
2450 citiri
Dulap cu medicamente incuiat, la Spitalul Pantelimon: Ministerul Sanatatii face verificari
Foto: Arhiva Ziare.com

Corpul de control al ministrului Sanatatii face luni verificari la Spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala, a anuntat purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Fiorela Mitoiu.

Ancheta are loc dupa ce sefa suspendata a sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), Laura Constantinescu, a fost acuzata de o asistenta ca tinea incuiat dulapul cu medicamente si oferea tratamente doar pacientilor "cu sanse".

"Corpul de control al ministrului Sanatatii este in cadrul spitalului in momentul de fata. Au cerut toate documentele de care au nevoie, au demarat ancheta. (...) Se merge in paralel cu ancheta interna, iar rezultatele le vom face cunoscute", a spus Mitoiu.

Reprezentantul spitalului a precizat, insa, ca intotdeauna a existat acces la medicamentele necesare pe sectii.

"Dulapul cu medicamente despre care s-a vorbit este descuiat. Totdeauna a existat acces la medicamentele necesare pe sectii. A existat un dulap mare care cuprindea gestiunea totala, care cuprindea toate medicamentele, toate medicamentele necesare pe ATI si un dulap mai mic care cuprindea un stoc mai mic din aceleasi medicamente.

Acel dulap mare era incuiat, cheia se gasea la asistenta sefa si in momentul in care medicamentele din dulapul mic erau consumate, aceasta refacea stocul. Stocul asigura un necesar pentru un interval mai scurt de timp, de exemplu pentru week-end sau de pe o zi pe cealalta. (...) In momentul acesta, nu mai exista decat un singur dulap care cuprinde toate medicamentele. Pana in momentul de fata, stocul a fost suficient. In acest program pe ATI sunt inclusi pacientii critici", a explicat Mitoiu.

Potrivit acesteia, sefa sectiei ATI Laura Constantinescu este in prezent suspendata din functie, insa nu si din calitatea de medic, iar locul ei a fost ocupat de medicul Seri Ionel.

Citeste mai multe despre cazul dulapului incuiat de la Spitalul Pantelimon:

Ancheta la Spitalul Pantelimon: Un medic spune ca dulapul cu medicamente a ramas incuiat (Video)

Ministerul Sanatatii: Dulapul cu medicamente de la Spitalul Pantelimon e descuiat

Controale la Spitalul Pantelimon, unde sefa ATI impartea medicamente doar "celor cu sanse"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corp control Spital Pantelimon, #ancheta dulap Spital Pantelimon , #spitale