Episcopul Husilor, Ignatie, s-a vindecat de coronavirus. A fost externat dupa doua saptamani de lupta cu boala

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 23:26
2955 citiri
Episcopul Husilor, Ignatie, s-a vindecat de coronavirus. A fost externat dupa doua saptamani de lupta cu boala
Episcopul Ignatie Trif

Episcopul Husilor, Ignatie, a fost externat, miercuri, din spitalul suport COVID-19 "Elena Beldiman" Barlad, unde a stat internat timp de doua saptamani, in urma infectarii cu noul coronavirus.

Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Episcopiei Husilor, se arata ca starea de sanatate a episcopului este una foarte buna, prelatul recuperandu-se dupa perioada de internare.

"Transmitem pe aceasta cale multumiri depline si recunostinta doamnei ec. Daniela Bors, managerul spitalului barladean, doamnei doctor Monica Dana Aioanei, precum si intregului personal medical si administrativ, pentru profesionalismul actului medical, daruirea de sine si caldura sufleteasca de care dau dovada in relatia cu cei aflati in suferinta, internati in cadrul acestei unitati medicale. In egala masura, multumim ierarhilor, preotilor si credinciosilor pentru rugaciune, pentru mesajele de comuniune transmise in mediul online, personal sau prin terte persoane, purtandu-i astfel, in suflet, pe cei internati. De asemenea, multumim reprezentantilor mass-mediei pentru ca au prezentat, cu decenta si empatia cuvenite, acest moment de incercare din viata Parintelui Episcop Ignatie", se arata in comunicatul de presa mentionat.

Reprezentantii episcopiei au reiterat indemnul ca oamenii sa trateze cu maxima responsabilitate, fara a lasa loc la panica si fara a stigmatiza pe cineva, masurile de protectie impotriva infectarii cu noul coronavirus, acestia sustinand ca trebuie sa ne protejam pe noi si pe cei din jur si sa nu uitam faptul ca "omul aflat in boala are aceeasi demnitate umana si se bucura de aceeasi cinstire ca si cel sanatos".

"Singura credinta statornica si smerita este cea care invinge frica in fata virusului, caci, dupa cum mentiona Parintele Episcop Ignatie: "Dumnezeu si credinta statornica in El dau liniste si echilibru in momentele de incercare. Doar credinta smerita face minuni. (...) Il rugam pe Milostivul Dumnezeu sa aiba grija de cei bolnavi, de cei sanatosi, de batrani, de tineri, de copii si de ingerii sanatatii noastre, care sunt medicii, asistentii medicali si toti cei implicati in ingrijirea celor aflati in suferinta", au precizat reprezentantii eparhiei husene.

Episcopul Husilor, Ignatie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind internat, pe data de 9 septembrie, la Spitalul din Barlad.

Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
Alertă cu bombă într-un spital din Rusia. Sute de pacienți, printre care și răniți în atacul din Moscova, au fost evacuați FOTO
Alertă cu bombă într-un spital din Rusia. Sute de pacienți, printre care și răniți în atacul din Moscova, au fost evacuați FOTO
Aproximativ 900 pacienţi dintr-un spital din Moscova au fost evacuaţi luni, 25 martie, în urma unei alerte cu bombă, printre cei internaţi acolo numărându-se şi răniţi în urma...
#episcop, #Husi, #ignatie, #spital, #externat, #vindecat, #covid , #spitale