Ziare.com

In ce spitale se poate face fertilizare in vitro pe banii statului

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 11:00

   

In ce spitale se poate face fertilizare in vitro pe banii statului
Ministerul Sanatatii a dat publicitatii lista spitalelor incluse in programul national de fertilizare in vitro si embriotransfer: in aceste unitati, persoanele care indeplinesc anumite conditii pot beneficia de o incercare de fertilizare in vitro pe banii statului.

In program sunt incluse Spitalul clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sabu" si clinicile "Dacia International Medical Center" si "Promed System" din Bucuresti, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, clinica "Vivamed" din Brasov, clinica "Gynatal" din Timisoara, clinica "Polisano" din Sibiu si clinica "Newlife" din Iasi.

Ministerul Sanatatii sustine financiar o sigura procedura de fertilizare in vitro (FIV), in limita a 1.500 de euro pentru un cuplu. Daca procedura se finalizeaza cu o nastere, clinica primeste un stimulet financiar de la stat.

In program sunt cuprinse femeile cu varsta intre 24 si 40 de ani, insa doar daca indicele de masa corporala este intre 20 si 30 (sa nu fie supraponderale). In acest interval de varsta, rata de succes pentru procedura este de aproximativ 30%. Este vorba doar de cupluri casatorite de cel putin doi ani, care nu au niciun copil in viata.

Cel putin un membru al cuplului trebuie sa detina cetatenie romana, cu domiciliul stabil in Romania si sa fie asigurat de cel putin 24 luni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1840 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

investitiile sanatatii pe timp de criza....

Pe timp de criza, statul finanteaza o activitate in care 70% din bani (rata de succes pentru procedura este de aproximativ 30%), sunt ARUNCATI!!!
In acelasi timp in spitale se moare cu zile din lipsa de medicamente .....
Te apuca JALEA, cit de bine este coordonata sanatatea (???) in Romania!

 

ce vrei sa spui?

Ca infertilitatea nu ar fi o boala? Sau ca desi este nu trebuie tratata pentru ca reusita e de numai 30%?

Pai ce sa mai zicem atucni de cancer, sida sau altele?

Cred ca initiativa ministerului e binevenita (desi vine cu foarte mare intarziere). S-ar putea ca aceasta initiativa sa aiba efectul programului "prima casa" care a dus la scoderea pretului pentru apartamentele de 2 camere aproximativ la 60.000 (nu vreu sa divaghez daca e bine sau rau).

Similar, programul ministerului ar putea duce la scaderea costurilor pentru aceste proceduri de fertilizare si in restul clinicilor private unde procedurile sunt cam intre 3.500 - 4.500 de euro.

si depresia este o boala

si atunci trebuie sa subventionam implantul de silicoane la femeile cu depresie datorata de sanii prea mici?

comparatia e mai mult decat deplasata

Practic ii bagi pe cei care nu pot avea copii pe cale naturala in aceeasi categorie cu silicoanele si cu operatiile estetice facute din simpla placere.

Eu zic ca e o mare diferenta intre a-ti dori copii si a-ti dori silicoane.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor