Inca trei copii cu scaune diareice, internati in spitalele din Arges

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 16:52
1759 citiri
Inca trei copii cu scaune diareice, internati in spitalele din Arges
Foto: Ziare.com - Arhiva

Inca trei copii cu scaune diareice au fost internati la spitale din judetul Arges, numarul total al acestora ajungand, duminica, la 45.

Din cei 45 de copii, 32 sunt cu varste de pana la doia ani, informeaza Prefectura Arges, intr-un comunicat.

Copiii sunt internati astfel:

- 38 la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, din care 26 cu varste pana in doi ani

- trei la Spitalul Municipal Campulung

- trei la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti

- unul la Sectia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Curtea de Arges.

Potrivit Prefecturii Arges, un singur copil a fost transferat, in ultimele 24 de ore, la Bucuresti. Este vorba de un baietel de un an si zece luni din localitatea Poiana Lacului trimis, sambata, de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti la Spitalul "Matei Bals" din Capitala.

Situatia copiilor internati in Bucuresti

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a mers duminica in vizita la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, pentru a se interesa de starea in care se afla cei sapte copii inca internati in unitatea medicala, printre care un baietel de un an si patru luni din Mioveni, ajuns la Bucuresti in stare grava si diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic.

Ministrul a informat ca starea acestui bebelus - care a fost plimbat prin mai multe spitale din Bucuresti inainte sa ajunga, miercuri, la "Marie Curie" - este in continuare in stare grava si se afla la Terapie Intensiva.

Un medic de la unitatea sanitara a spus ca nu este exclus sa apara complicatii in cazul baietelului din Mioveni, insa nu poate face aprecieri momentan in legatura cu evolutiile bolii. "Este de vazut de la o zi la alta, chiar de la o ora la alta", a subliniat medicul, aratand ca acum "prognosticul este rezervat".

Referitor la ceilalti sase copii cu sindrom hemolitic uremic, Cadariu a precizat ca starea lor este relativ buna, iar unii vor fi externati in saptamana care urmeaza. Medicul care il insotea a confirmat, spunand ca, in momentul de fata, la sectia de Nefrologie se afla sase copii - trei sub dializa peritoneala, trei fara dializa-, dintre care doi se pregatesc sa plece acasa.

Baietelul din Mioveni este in stare foarte grava. Ce se intampla cu ceilalti bebelusi

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#copii internati spitale Arges, #copii scaune diareice, #bebelusi infectati , #spitale
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5
gluma-i gluma dar pana la urma ce se intampla in Arges de-a devenit