Medic de la un spital suport COVID-19: "In ultimile 3 luni am stat mai mult la spital decat acasa desi am 2 copii care au mare nevoie de mine"

Sambata, 25 Iulie 2020, ora 07:22
3922 citiri
Medic de la un spital suport COVID-19: "In ultimile 3 luni am stat mai mult la spital decat acasa desi am 2 copii care au mare nevoie de mine"
Medicul Loredana Dana. Sursa: Pagina personala de Facebook

Loredana Dana, medic pediatru de la spitalul suport COVID-19 de la Targu Carbunesti, din judetul Gorj, se simte jignita de comportamentul unor pacienti cu COVID-19 sau al familiilor acestora care se declara "sechestrati". Ea aminteste de sacrificiile medicilor care nu mai au tmip de propriile familii, de proprii copii.

Loredana Dana, medic pediatru la Spitalul Orasenesc de Urgenta Targu-Carbunesti, sustine ca lucreaza in conditii foarte grele si ca toate masurile luate au fost atat in interesul bolnavilor, cat si al cetatenilor. Loredana Dana sustine ca ar fi fost respectata mai mult daca ar fi plecat in strainatate, dar a preferat sa ramana acasa datorita familie si a faptului ca isi iubeste locul natal.

"Si eu sunt unul din medicii Spitalului Tg -Carbunesti,spital suport Covid si vreau sa va aduc la cunostiinta ca in ultimile 3 luni am stat mai mult la spital decat acasa desi am 2 copii care au mare nevoie de mine... stiu, veti zice ca am castigat mai mult, asa este,... as fi castigat si mai mult daca plecam in afara (atat bani cat si respect) dar nu am plecat pentru ca-mi iubesc familia si locul natal, nu am plecat pentru ca tu parinte sa ai la cine merge cu copilul atunci cand iti crapa buza de frica... sa stiti ca e mare lipsa de pediatri in spitalele din Romania... alaturi de colegele mele, asistente si infirmiere am ingrijit pacientii Covid pozitiv cum am stiut noi mai bine: am schimbat pampers, am dat mancare pasata cu lingurita, am purtat in brate copiii cu dizabilitati din centru de copii,ne-am luptat -la propriu cu copii (12 ani si 50- 60kg) cu autism, extrem de agresivi si toate astea echipate in combinezoane si cu 2 masti asa cum prevad normele de protectie... apropo daca ati purtat vreodata masca asa cum trebuie probabil stiti ce greu se respira prin ele...", a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Aceasta subliniaza volumul mare de munca pe care toti oamenii din sistemul medical il fac in contextul actualei crieze epidemiologice.

"Aaa pacientii sunt sechestrati in saloane... credeti ca v-ar placea sa dati nas in nas pe strada sau la magazin cu un pacient Covid 19 pozitiv care a sarit pe geam in timp ce asistentele si medicii isi completau fisele? ... pentru ca da, avem foarte multe fise de completat pe langa actul medical pe care dv.il stiti... chiar credeti ca acele teste pentru Covid se pot arunca, cant ele sunt date de DSP in baza unui tabel, numerotate fiind extrem de scumpe ... au venit dupa 5 zile ... da se poate: fiind foarte multe probe in ultimul timp laboratorului de genetica i-a fost mai greu sa le lucreze asa ca au fost tinute in conditii optime pana le-a venit randul. Ganditi oameni buni, nu mai aruncati cu noroi in sistemul sanitar... Cu respect medic pediatru in cadru Spitalului Tg-Carbunesti.

PS: Imi doresc enorm de mult sa redevenim spital non-covid, mi-e tare dor de micutii mei pacienti non -covizi... dar asta nu depinde de mine si va asigur ca nu depinde nici de dl. manager al spitalului", a mai scris Loredana Dana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite îngropate în curtea unui spital din Fâşia Gaza, care a fost ţinta unui raid israelian, a anunţat duminică Apărarea Civilă din Gaza, chiar în momentul...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#medic, #covid, #spital , #spitale
Comentarii
Poza Tot-la-vale
Tot-la-vale
rank 5
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
O limba catre manager ... nu strica niciodata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!